I AM SUMMER SEASON by Kozeen Shiwan

thumb image

Puhutaanpa nyt totuuksia: jos oot edes pikkasen vähän hienomman ja jännemmän safkan ystävä, niin pop-up raflat ja muut ”one night only”-tyyppiset dinnerit on ehkä kiinnostavinta mitä meidän maaperältä löytyy just nyt. 

Siis, kelaa: kokki voi jättää kaikki perinteiset raflan pyörittämiseen liittyvät turhat stressit väliin, ja pääsee sen sijaan keskittymään safkaan ja toteuttaa itteensä ja näkemystään niin täysillä kun voi. Samalla saat koeta jotain, mitä ei todennäköisesti tulla ikinä enää näkemään. 

Ja jos kesän kieltämättä aidosti kovinta pop-upia etitään, niin Kozeen Shiwanin I AM SUMMER SEASON on siellä ehdokaslistan kärjessä.

Koko heinäkuun ajan aina perjantaisin ja lauantaisin auringon lasketessa, Kozeen tulee tarjoamaan mieletöntä 16 ruokalajin settiä, joka rikkoo rajoja ja tuo uusia tuulia suomen ruokaskeneen. Mies itse kertoo että on inspiroitunut muotitalojen Summer Collection ideasta, ja hän itse nyt esittelee tällä dinnerillä hänen Summer Collectionina, jossa on yhtä tärkeänä maut ja kauneus.

Kozeen, tuo Lahden Kurdistanin lahja ruoan maailmalle joka kuvailee itseään luovaksi johtajaksi enemmän kuin kokiksi, on muunmuassa Suomessa jo tuttu viime vuonna Design Museon valloittanusta I AM pop-up tapahtumasta, jossa päräyttävän kauniit ja herkulliset annokset miltei kuuluivat taidemuseo miljööhön. 

Tunnelmia viime vuoden pop-upista. Kuva: Kozeen Shiwan

I AM SUMMER SEASON taas ottaa haltuun koko heinäkuun ajan Kasarmintorin kulmilla olevat Kasarmin Salit. Sen ajan kun kaikki kiinteistössä normaalisti pyörivät lakimiehet ja muut pukutyypit poistuvat kesälaitumille, Kozeen tuo kesälaitumet meidän nautittavaksi heidän tilalle.

Sali tullaan muuttamaan aivan täysin yhdeks isoksi puutarhaksi täynnä kesäistä vehreyttä ja kukkaisuutta. 

Mut mitä safkasta? Kozeenin urbaanissa puutarhassa päästään nauttimaan kesän antimista silloin kun ne on juuri parhaimmillaan, ja 16 ruokalajin menu tulee hellimään kaikkia aisteja niin, ettei loppukesänä sit halutakkaan enää mitään muuta syödä. Siis, kattokaa nyt tätä:

Visuaalisti kauniit ja maullisesti herkulliset annokset tulee käyttämään tuoreita vihanneksia, ja menussa yritetään sekä teeman että eettisyyden vuoksi pitää kaikki eläinproteiinit minimissä. Ja jos kunnon eettisiä ruokailijoita ollaan, niin vegaaninen menu löytyy myöskin. Ja toisin kun monessa muusa paikassa, niin tässä ei tule sellasta hätäisesti kasattua B-luokan settiä vegaaneille, vaan Kozeen demonstroi jo I AM VEGAN pop-upissa esiintynyttä osaamistaan.

Joten hei, vegaanit, älkää pelätkö, tekin saatte aivan mielettömiä annoksia nautittavaksi. 

Illallinen maksaa 160€ ja sisältää ruuat ja juomat, ja liput voit sit kätevästi varata meidän kautta klikkaamalla just alla olevaa nappia. Ei muuta ku kalenteriin merkinnät ja lippuja varaamaan. Tästä tulee kova. 

Varaa pöytä I AM SUMMER SEASON:iin ➤

 

Muut ravintolauutiset...