Getaway spots: ruokamatka Uudellamaalla

thumb image

Nämä Uudellamalla sijaitsevat ravintolat tarjoavat todellisia ruokamatkoja – loppuun asti hiottuja makukokonaisuuksia ja kokonaisvaltaisia elämyksiä. Näissä ravintoloissa tehtäväksi jää ainoastaan kesätunnelmasta sekä hyvästä ruuasta nauttiminen! Tutustu Uudenmaan helmiin alta ja varaa pöytä sinulle sopivimmasta ravintolasta.

Scola koulusta ravintolaksi

Vanhalta Källnäsuddin kyläkoululta aukeaa upeat maisemat. Ohi lipuu kauniita purjeveneitä ja hyvällä maulla kunnostettu historiallinen koulurakennus tarjoaa hulppeat puitteet saaristolaisravintolalle. 

Ravintola Scola sijaitsee Inkoon Barösundissa keskellä luontoa. Jo matka Scolaan on pieniä elämyksiä täynnä; autoteitse perille pääsee Bärösundin lautalla ja veneellä suoraan Orslandetin satama-alueelle. Ystävällisestä, täyden palvelun vierasvenesatamassa on 50 venepaikkaa. 

Ravintola on omistajapariskunnalle elämäntapa, jota toteutetaan intohimolla ja täydellä sydämellä koko perheen voimin. Asiakkaille halutaan tarjota elämyksiä, mistä nauttisi myös itse. Scola on kuin itselle tehty”.

Scolassa halutaan tarjota laadukasta ruokaa. Raaka-aineet ovat läheltä ja vastuullisesti tuotettuja. Paikan suosituimpiin annoksiin lukeutuva Fish & Chips tarkoittaa Scolan tapaan valmistettua tuoretta, pankopaneerattua kuhaa. Saariston hauki puolestaan tarjoillaan rapukastikkeen, perunamuusin, herneiden, pinaatin sekä pikkelöidyn fenkolin kanssa. 

Ravintola onnistuu tavoitteessaan. Todella reilun kokoiset, tuoreista raaka-aineista valmistetut annokset tarjoillaan pöytiin hymyn kera. Ruoka on herkullista ja tunnelma ravintolassa kesäisen rento. Ruokailuhetken jälkeen on helposti olo, että olisi ollut pidemmälläkin saaristolomalla. 

Valhallantie 18, Bärösund

Gumbostrand Konst & Form

Taidetta ja parhaista raaka-aineista valmistettuja klassikkoannoksia modernilla silauksella.

Vainuddintie 72-28, Söderkulla

Ravintola kylä

Selkeitä, sesonkeja seuraavin raaka-ainein valmistettuja annoksia eurooppalaisen viinilistamme tukemana. Kotimaisia lähituottajia suosien.

Tapiontori 3, Espoo

Meat District

Ravintola, joka keskittyy orgaaniseen lihaan ja tuotantoon yhdistäen skandinaavisia raaka-aineita italialaiseen kulinarismiin. 

Jokikatu 43, Porvoo

Sicapelle

Idyllinen porvoolaisravintola tarjoaa lähiruoasta rakentuvia, tyylikkäitä eurooppalaisia makuja silauksella leikkisyyttä.

Kirkkotori 3, Porvoo

Ravintola Saari

Merimatkalle aivan Helsingin keskustassa! Hyvän tuulen Saaressa perinteinen keittotaito kohtaa uudet tuulet ja sesongin parhaat raaka-aineet. 

Sirpalesaari, Helsinki

You may also like...