Huippuravintola Helsingissä – onko tässä kuumin ravintolauutuus?

thumb image
kuva: Ravintola Jason

Jari Vesivalon haavesta tuli totta. Michelin-palkittu kokki avasi lokakuussa ensimmäisen täysin oman ravintolan kaupungin keskustaan. Tällainen on Ravintola Jason –  hintatasoltaan maltillinen huippuravintola Helsingissä. 

Ravintola Jason – uusi ravintolaelämys Helsingin keskustassa! Michelin-maailmasta tunnetun Jari Vesivalon luotsaama ravintola tarjoaa skandinaavista ruokaa aasialaisella vivahteella kohtuuhintaan. Astu sisään ja anna Jasonin makujen yllättää. 

Ravintola Jason – haaveesta totta

Ystävät ovat kutsuneet huippukokki Jari Vesivaloa pikkupojasta asti Jasoniksi. Nyt Vesivalon ensimmäinen täysin oma ravintola kantaa tuota samaa nimeä. Vesivalo, joka tunnetaan muun muassa pitkäaikaisesta työstään Michelin-ravintola Olossa, toteaa, että haave piti toteuttaa nyt tai hän ei olisi tehnyt sitä koskaan. Hetki oli oikea ja samalla aina jollain tapaa väärä. 

Sopiva tila ravintolalle löytyi lopulta Yrjönkadulta – ja paljon keskeisempää sijaintia ei Helsingistä voi saada. Noin 60-paikkainen ravintola koki mittavan remontin, jonka tavoitteena oli luoda tila, jossa on mukava istua ja nauttia hyvästä ruoasta. Baaritiski on suunniteltu niin kutsuvaksi, että sen äärellä voi myös ruokailla – viipyä ja nauttia tunnelmasta pidempäänkin.

Maut ja maltillinen hinta ovat poikkeuksellista Jasonissa

Ravintola Jasonissa ruoka on skandinaavista aasialaisella twistillä. Pääpaino on merenelävissä, kasviksissa ja riistassa – kotimaasta otetaan irti kaikki, mitä lähtee. Nimikkomenu halutaan pitää kohtuuhintaisena ja tiiviin, kuuden ruokalajin kokonaisuuden syö puolessatoista tunnissa – mutkia vedetään suoriksi, mistään kuitenkaan oikomatta. Maku on ykkönen aina. Höpötykset jätetään pois. Menu Jason on osoitus siitä, miltä sesonki maistuu parhaimmillaan. 

Maistelumenun ohessa tarjolla on liitutaululta poimittavia annoksia. Näitä voi jokainen miksailla mielensä mukaan tai täydentää osaksi valmiiksi koottua kokonaisuutta. Kaikissa annoksissa erityisesti kasvisten innovatiivinen ja taidokas käyttö herättää ihailua, ja tähän on Vesivalon mukaan haluttu panostaa. Sanat ja teot kohtaavat, kun kerrotaan ravintolan huomioivan kasvismenun. Kun Vesivalolta kysyy, minkä annoksen hän valitsisi, jos saisi syödä vain yhden, vastaus tulee viipymättä:

“Söisin villisiika -annoksen. Siinä on pieni potku ja sopivasti happoa.” -Jari Vesivalo

Ravintola Jasonin menulla nähdään myös tonnikalaa, josta Vesivalo itse on kovin innoissaan. Tonnikalalle löydettiin vastuullinen toimittaja ja raaka-aine on tarkasti sertifioitua. Tomaattiveden, natural mansikkamehun, rapean riisin ja ponzuliemen kanssa tarjoiltava kala vakuuttaa – yllättävät ja syvät maut ansaitsevat osakseen ylistystä.   

Ravintola on yhtä kuin henkilökuntansa

Hospitality on Vesivalon mukaan Ravintola Jasonin lähtökohta ja kulmakivi. Kaikessa on kyse vieraanvaraisuudesta, kyljessä tulee ruoka ja juoma. Vahva kokemus Michelin-ravintoloista näkyy tekemisessä, mutta Vesivalo ei leimaisi Jasonia suoraan fine dining -ravintolaksi. Tänne on helppo tulla. Olla rennosti. Nauttia. 

Kun ovet avattiin ensimmäistä kertaa asiakkaille 9.10.2024, kulminoitui hetkeen kolmen vuoden tehty työ. Kaikennäköistä oli ehditty jo kokea. Vesivalo kiittää erityisesti ympärillään olevaa tiimiä – tämä oon Jasonin sydän, joka mahdollistaa kaiken tekemisen.

“Helppo hengittää, kun vierellä on taitavia tekijöitä. En voisi olla tyytyväisempi.” -Jari Vesivalo

Hinta: kuuden ruokalajin kokonaisuus 79 €

Missä: Yrjönkatu 5E

You may also like...