Näin Michelin-ravintola taipuu take away-ravintolaksi!

thumb image

”Nyt joutuu ja saa tehdä jotain uutta”

Ravintola Oran keittiömestari Sasu Laukkonen kuvailee itseään varautujatyypiksi; miehen mielessä raksuttaa jatkuvasti uusia ajatuksia ja ideoita. Koronaepidemiaan ja sen tuomiin rajoituksiin ei silti osannut varautua kukaan.

– Viime keväänä saimme idean ja käytännössä yhdessä yössä aloimme myydä sulun aikana take away -sushia, Laukkonen muistelee.

Maikkarin uutisten nosto aiheesta käytännössä räjäytti pankin.

– Jengiä tuli Pasilasta asti hakemaan sushia, jollaista ei kuulemma kukaan muu tee, Laukkonen kertoo.

– Sushibokseilla me pääsimme Oran kanssa ensimmäistä kertaa sellaiseen paikkaan, jossa emme koskaan ennen ole olleet: ihmisten koteihin ja heidän omille lautasilleen.

Epidemian suhteen varsin seesteinen kesä ei saanut Laukkosta ja Oran tiimiä lepäämään laakereillaan.

– Mietin, että jos tulee vielä toinen sulku, niin silloin mä olen valmis! Mulla oli suunnitelmat valmiina kakkosaaltoon, kolmosaaltoon ja nelosaaltoon, Laukkonen kertoo loppuvuodesta.

Kuukaudet vierivät ja sesongit vaihtuivat, kun ravintolat saivat toimia rajoitetulla kapasiteetilla, mutta kuitenkin omissa tiloissaan.

– Aikaa kului niin paljon, että kaikki suunnitelmat menivät lopulta uusiksi.

Kolme viikkoa ennen toista sulkua Laukkonen kokosi tiiminsä jälleen yhteen.

– Sanoin henkilökunnalle, että kukaan ei lähde töistä ennen kuin olemme keksineet, mitä teemme. Lauantaiserviisin jälkeen suunnittelimme aamuviiteen asti, muokkasimme keittiötä ja valmistelimme ajatuksen tulevasta Bento boksista sulun ajaksi.

Eikä Orassa ole unohdettu illallisruokailijoitakaan. Viiden ruokalajin take away -illallinen on lämmittämistä ja esillelaittoa vaille valmis. Menut tulee varata ennakkoon, mutta lounasboksin voi myös vain astella ostamaan paikan päältä.

– Haluan tehdä asioita, jotka vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin. Mun tyyliin liittyy aina muutakin kuin vain ruuanlaittoa. Haluan, että me voimme tuoda pientä auringon pilkettä ihmisille, Laukkonen kuvailee.

Asiakkailta saadut viestit, meilit ja kiitokset ovat pitäneet tiimin tunnelman korkealla.

– Voin sanoa olevani onnellisille oljille syntynyt, kun ympärilläni on tällainen tiimi ja ihmisiä! He yrittävät vilpittömästi parhaansa joka päivä ja se on myös isoin vaikuttaja siihen, että itse jaksan.

Laukkonen uskoo, että take away tulee olemaan läsnä tänä vuonna vielä pitkään.

– Muun toiminnan ohessa tullaan tekemään sataprosenttisen varmasti jotain tuotetta. Siihenkin voi keksiä vielä kakkosvaiheen sellaisille, jotka haluavat enemmän kokemusta, Laukkonen suunnittelee ja miehen ajatusten suorastaan kuulee raksuttavan uusia ideoita.

Muut ravintolauutiset...