Opas: herkullisia brunssi- ja aamiaispaikkoja Helsingissä

thumb image

Houkuttelisiko sinua hidas aamu yhdessä Helsingin monista hyvistä ravintoloista? Parhaat ideat syntyvät ystävien kanssa – arkiaamuna jaettu aamiaishetki tai viikonlopun yhteinen brunssi Helsingissä. 

Aamiais- tai brunssikonseptit eivät ole uusia tai yllättäviä, mutta joka kerta takuuvarmasti toimivia. Brunssilla kuulumiset vaihdetaan pitkän kaavan mukaan ja nautitut herkut saavat hymyilemään vielä pitkälle päivään. Listasimme kourallisen ravintoloita, joiden rento tunnelma houkuttelee astumaan sisään. Oletko valmis aloittamaan päiväsi asteen verran paremmin?

Kultá Kitchen & Bar

Kultá Kitchen & Bar Pohjoisen levollisuus ja Lapin mystisyys huokuvat Bulevardilla – aidon pohjoisen tunnelman pystyy aistimaan keskellä kaupunkia Kultá Kitchenissä. Aamiaispöytään loihditaa vastatehtyä lämmintä rieskaa, pohjoisen kaloja ja ylellisiä arktisia makuja.

Bulevardi 28, Helsinki

Ravintola Oiva

Ravintola Oivan brunssipöytä on kuin yltäkylläisyyden aarrearkku! Helsingin Kalliossa sijaitsevaan Oivaan on hyvä tehdä pöytävaraus, lauantaisin järjestettävät brunssit ovat usein loppuunmyytyjä. 

Useita brunsseja kokeneena tämä on yksi parhaita hinta-laatusuhteeltaan Stadissa.

Porthaninkatu 5 A 3, Helsinki

Sandro

Sandrossa brunssipöytä takaa mielettömän makumatkan Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään, sillä tällaista kattausta ei ole ihan joka nurkalla tarjolla.

Vegaanivaihtoehtoja oli mukavan paljon, hienoa että myös jälkiruoissa kahta eri kakkua.

Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Version

Versionissa aamiaispöydän antimista nautitaan viikon jokaisen päivänä. Viikonloppuisin myöhään iltapäivälle venyvää aamiaista on mahdollisuus täydentää erityisen Saturday & sunday slow breakfast -menun annoksilla. 

Unioninkatu 14, Helsinki

Albina & Alexis

Albina & Alexis on kortteliravintola, jossa  palvelu persoonallista, ruoka taivaallista ja brunssipöytä vertaansa vailla. Noutopöydän tarjottavien lisäksi listalta pääsee valitsemaan itselleen yhden lämpimän annoksen.

Paras brunssi mitä on ikinä syönyt. Erittäin laadukas, erittäin hyvä hinta laatusuhde, erittäin hyvä alkoholiton vaihtoehto kuohuviinille!

Aleksis Kiven katu 23, Helsinki

Tanner

Tannerissa tarjoillaan viikolla ihania aamiaslautasia ja hapanjuurivohveleita, viikonloppuisin katetaan runsas brunssi. Sesongin mukaan vaihtelevalla brunssilla luotetaan monipuolisiin kasviksiin, vegaanisia vaihtoehtoja on runsaasti ja gluteeniton ruokavalio on huomioitu loistavasti. Hämeentie helmi sanoisimme! 

Aivan ihana brunssipaikka. Kiva tunnelma ja erinomainen ruoka.

Hämeentie 11, Helsinki

Onda

Ondan perulainen brunssi on juuri nyt tauolla. Odotamme innolla, milloin tätä Perussa opiskelleiden keittiömestareiden valmistavaa taidonnäytettä pääsee taas nauttimaan. 

Hämeentie 13 b, Helsinki

Gumbostrand

Gumbostrand tarjoaa inspiroivaa taidetta ja herkullisia brunssihetkiä. Taidegallerian tiloissa sijaitseva bistro on sisustettu kauniisti ja ympäröivä luonto tulvii sisään saliin. 

Ennen kaikkea henkilökunnan ystävällisyys tekee vaikutuksen. Toki myös ruoka on aina ollut todella hyvää.

Vainuddintie 72-28, Söderkulla

You may also like...