Ravintolauutuus tekee Helsingistä yhä halutumman ruokakaupungin

thumb image

Tehtaankadulla ote on rento ja suhtautuminen mutkatonta: “kiva jengi pisti pystyyn kivan raflan”, kuten he itse tilannetta kuvaavat. Todellisuudessa juuri avatun Mat Distriktin takana on ryhmä alansa huippuammattilaisia ja kiva rafla osoitti heti avajaisviikolla paikkansa Helsingin ravintolakartalla. Etelä-Helsinki on saanut kaipaamansa lisän – illallisravintolan, missä on tekemisen meininki. 

Teemu Aura, Antti Paasonen, Riku Stenros, Janne Ahola ja Maiju Åstedt ovat tottuneet työskentelemään yhdessä. Jokainen täydentää omalla osaamisellaan kokonaisuutta ja yhdessä luotu lopputulos tuntuu klassikolta jo syntyessään. Mat Distriktissä eletään vahvasti sesonkien mukaan ja ruokalista vaihtuu usein. Puolentoista kuukauden päästä alkukevät tuo tullessaan uuden menun ja kauden hummerikeitto ja raputartar väistyvät uusien, yhtä hurmaavien annosten tieltä. On aika suunnata Tehtaankadulle kokemaan alkuhuuma, maistamaan kauden keitto ja todistamaan ihastumisen muuttumista syväksi rakkaudeksi. 

Lihatrendi rantautuu Tehtaankadulle 

Mat Distriktissä luotetaan laadukkaaseen lihaan. Peruspihvin sijaan ravintolassa pääsee maistamaan todellista trendiherkkua: Dry Aged -raakakypsytettyä lihaa. Maailmalla ilmiöksi nousseessa valmistustavassa naudanlihaa riiputetaan kaapissa, jossa maku ja aromit tiivistyvät ja liha muuttuu todella mureaksi. Raakakypsytetty liha tarjoillaan Mat Distriktissä pöytään lähes poikkeusketta smokeryn tai hiiligrillin kautta ja lautasella makupareja täydentävät kauden parhaat kasvikset. 

Intohimosta tekemiseen kertoo Italiasta keskelle ravintolaa tilattu raakakypsytyskaappi. Keskeisen esillepanon ja lihan laadun lisäksi ravintolan kotisivuilla vakuutetaan, että myös vastuullisuudesta pidetään kiinni:

Tarjoamme ainoastaan tuntemiemme tuottajien kestävästi kasvatettua lihaa.

Vege ja viinit vakuuttavat

Kasvisvaihtoehdot eivät kalpene lainkaan loistavien lihojen rinnalla. Grillattua kaalia, hasselpähkinää ja tattimajoneesia -annos osoittaa, että lupauksesta pidetään kiinni, eivätkä kasvissyöjät varmstikaan pääse lähtemään ravintolasta nälkäisinä. Mat Distriktin kuuden ruokalajin menu on myös mahdollista tilata vegaanisena tai kasvisversiona.

Ei ole väliä, päätätkö nauttia intensiivisen makuisesta lihasta tai päädytkö tilaamaan kasvisannoksia, ravintolan viinimies Antti Paasonen pitää huolen, että juomapuoli on kunnossa. Viinien osalta yhteistyötä tehdään monen jo ennestään tutun, samat arvot jakavan tuottajan kanssa. Klassikot luovat viinifilosofian pohjan, mitä täydennetään rohkeasti myös hieman erikoisemmilla valinnoilla. Kokonaisuus on kiinnostava ja hauskan lisän siihen tuo paikan Vermuteria, laaja lista pientuottajien vermutteja Italiasta ja Espanjasta. 

Yhdessä syöminen on yksi elämän parhaita asioita!

Mat Distrikt

Tehtaankatu 12, Helsinki

Muut ravintolauutiset...