Pääsiäisen pyhät ovat täällä – tilaa kotiin keväinen take away -menu

thumb image

Yhä korkeammalle kohoavat päivälämpötilat ja lähestyvä pääsiäinen ovat varmoja kevään merkkejä!

Vaikka nyt ei voida kokoontua koko suvun ja ystävien kanssa isojen pääsiäispöytien ääreen, meitä ei ole kielletty herkuttelemasta ja luomasta uusia ihania makumuistoja.

Kevään juhlakauden voi aloittaa omassa perhepiirissä esimerkiksi ulkoistamalla ruuanlaiton kokonaan ammattilaisille. Take away -menustakin tulee aina jokaisen kotikokin itsensä näköinen, kun ruuat annostelee omille kotikeittiön rakkaimmille lautasille. Muista myös keltaiset tulppaanit ja tipukoristeet tunnelmanluojina!

Yhteisiä makumuistoja voi onneksi luoda myös etäillen; tilatkaa omiin koteihin sama menukassi ja jakakaa pääsiäisen ihanimmat maut videopuhelussa. Kun samasta ravintolasta noudettuja annoksia voi makustella ja sanoittaa yhdessä, luo se yhteisen kokemuksen, vaikka annoksia haarukoidaankin fyysisesti etäällä.

Savoy, Helsinki

Ravintola Savoysta voi tilata pääsiäiseksi kahdenlaisen menukokonaisuuden; joko original-menun tai vielä pykälän pidemmän deluxe-menun.

Kun original-menun parissa pääsee herkuttelemaan muun muassa graavatulla Inarijärven taimenella, karitsan paahtopaistilla ja sitruunakakulla, deluxessa makuelämystä on viritetty nimensä mukaisesti muun muassa hummerikeitolla, viileäsavuporotartarilla, tryffeliperunamuusilla ja Savoyn klassikko-vorschmackilla.

Levain, Helsinki

Pääsiäisen herkut voi käydä noutamassa Levainin Punavuoren tai Töölön ravintoloista ja valinnan varaa riittää!

Kolmen ruokalajin menun aloittaa mausteinen kurpitsakeitto, nälän pois vie pitkään haudutettu karitsa sekä yrtti-bulgur ja makean päätöksen menulle tarjoilee suklaabrownie lisukkeineen.

Take away -tilausta voi virittää vielä herkkupussilla, joka pitää sisällään leipää, rocky road -nameja, pääsiäismarenkeja ja -kakkua.

Oiva, Helsinki

Oivan perinteinen pääsiäiskassi on täällä taas! Tee tilaus viimeistään ti 30.3. klo 15 mennessä ja nouda herkkukassi paikan päältä kiirastorstaina.

Oivan pääsiäistä fiilistellään kylmäsavulohitartarin, vihreän parsa-perunasalaatin, punaviinissä yön yli haudutetun lampaan sekä härän ja persikkapannacotan kanssa.

Yhdestä kassista riittää herkkuja ravintolan mukaan kahdelle-kolmelle henkilölle.

Roster, Turku

Turkulainen Roster virittelee menunsa maistelijat pääsiäistunnelmiin härkätartarilla, jääkellarin lohella, mureaksi haudutetulla karitsanniskalla ja mantelikakulla.

Menu on upeiden ruokien lisäksi loppuun asti viritetty elämys, sillä lämmitysvalmiiden raaka-aineiden lisäksi settiin kuuluvat Rosterin sommelierin juomasuositukset, menukortit kattaukseen ja kaiken kruununa ravintolan oma soittolista Spotifysta!

Muut ravintolauutiset...