Täydellisen take away -piknikin kaava – 5 vinkkiä

thumb image

Vappu on jo ovella ja se jos mikä on takuuvarma kevään merkki. Ei haittaa, vaikka ulkona sataisi räntää, sillä kalenteri kertoo meille kevään nyt alkaneeksi. Ja ennen kaikkea – hauska ja herkullinen piknik ei ole säätyyppi vaan mielentila!

Ravintolarajoituksia on alettu jo hieman purkaa, mutta take away -menut ja piknik-boksit eivät ole katoamassa valikoimista minnekään. Ne tulevat jatkossakin kuulumaan monen ravintolan repertuaariin, vaikka myös sisälle saliin saadaan taas ottaa ruokailijoita.

Tarkista Dinnerbooking-varauskirjasta, millaisia take away -menuja ja herkkukasseja omat suosikkiravintolasi ovat tähän kevääseen loihtineet. Ja jotta piknik-kokemus olisi onnistunut, kokosimme ulkoruokailuun viisi vinkkiä, joilla piknikistä tulee ihana ja unohtumaton ruokailuhetki!

1. Huolehdi kuplista!

Jos ja kun puistopiknikille pitää kuljettaa kuohuviini, älä kuskaa sitä paikalle pyöräkorissa, joka pompsahtaa jokaisesta katukiveyksen kulmasta. Varmista hallittu pullon avaus saattelemalla skumppa mahdollisimman tasaisesti piknik-paikalle esimerkiksi selkärepussa tai olan kangaskassissa.

Kuohuviinipullon tyrskähtäminen ei pelkästään kastele piknik-vilttiä, vaan nopea paineen purkaantuminen hermostuttaa juoman kuplia myös siinä määrin, että ne eivät tällaisen hallitsemattoman avaamisen jälkeen säily lasissa aivan yhtä pitkään kuin rauhassa avaten.

Piknikille sopii iloinen korkin poksauttaminen, mutta on olemassa myös sanonta, että kuohuviinipullon avaaja on sitä taitavampi mitä hiljaisemmin hän osaa pullon avata. Testatkaa, kuka on porukan hellävaraisin ja hiljaisin kuoharimestari!

2. Koristele ruoka!

Serpentiinit, viirit ja vappuhatut ovat ihana lisä piknik-hetkeen. Tunnelmasta saa kauniin ja korean keskittymällä vain myös ruoka-annosten koristeluun! Sujauta spritz-maljoihin muutama syötävä orvokinkukka, silppua suolaisen piirakan annospalojen päälle ruohosipulia ja hyödynnä kattauksessa myös violetit ruohosipulin kukat! Kun kaikki koristeet ovat syötäviä, ei piknikin päätteeksi tarvitse siivota serpentiinejä tai muitakaan koristeita.

3. Sopikaa pukukoodi

Keväisen piknikin dress code voi olla vaikka oman vaatekaapin ihanin kukkamekko, all white party tai sopikaa yhdessä, että kaikki pukevat yhteiseen ruokahetkeen hatut.

4. Piknik on asenne

Suomen kevät ja kesä osaavat olla kelien suhteen oikukkaita. Välillä voi tulla tarve kattaa piknik puistonurmen sijaan sisälle olohuoneen lattialle, mutta se ei haittaa! Arjesta poikkeava ruokailupaikka, ystävät ja jaettavat herkut takaavat sen, että hymy hiipii suupielille ruokailun lomassa.

5. Panosta vilttiin

Piknik-tunnelman sekä puiston nurmikolla, kallion kivellä tai siellä olohuoneen lattialla luo tietenkin viltti! Sisätiloihin kelpaa ohutkin viltti tai huopa, mutta ulkona kostea nurmikko voi yllättää herkuttelijat. Nappaa siis ulkopiknikille kainaloon viltti, jonka pohjasta löytyy vedenpitävä vuori. Näin hienokseltaan kostea nurmikko ei pääse kastelemaan ruokailijoiden takamuksia.

Muut ravintolauutiset...