thumb image

Syyskuun top 10 -ravintoloissa korostuu kodikkuus

Syyskuussa asiakkaidemme ravintolamaku on elänyt vuodenajan mukana. Alkusyksystä listamme on nimittäin lähes täysin uudistunut kesästä: nyt kärkikymmenikössä on esimerkiksi sellaisia nimiä kuin Nude, Nokka ja Ravinteli Huber.

Kolmatta sijaa pitää vastikään Lahden Vuoden Yrittäjä 2019 -palkinnon voittanut Ravintola Roux. Asiakkaiden suosikiksi valikoitui tässä kuussa Olo, joka sai juuri loistavat ravintolapisteet uudessa 360° Eat Guide -oppaassa.

Ravintolakävijöihin on myös selkeästi vedonnut tunnelmallinen kodikkuus syksyn viimoja vastaan: listalle ovat nousseet sekä vaasalainen HEJM että turkulainen Hügge, jotka molemmat perustavat ravintolafilosofiansa nimiensäkin mukaisesti kodikkuudelle ja vieraanvaraisuudelle.

HEJM

Vaasaan heinäkuun lopulla avautunut HEJM on nimensä veroinen: ravintola kuin koti. Leppoisa tunnelma ja hienot puitteet upouusissa, valoisissa tiloissa takaavat todellakin viihtyvyyden läpi synkänkin vuodenajan. Sisustuksen ja koko rakennuksen pääelementti, puu, tuo ravintolaan lämpimän ja kotoisan tunnun.

Kauniit annokset hivelevät silmää, ja makumaailmoissa näkyy sijainti Kalastuksentalossa: listalla on paljon meren antimia. Paistettu siika kukkakaalipyreellä, paistetulla kantarelleilla ja perunoilla saa ehdottoman maistelusuosituksen.

Syksyisin jälkiruoka on luonnollisesti uunipaahdettu omenasorbetti tyrnivaahdolla ja kinuskilla – tai ehkäpä mustaherukanlehtijäädyke hasselpähkinäisellä omena-kauramyslillä.

Varaa pöytä HEJMiin ➤

Hügge

Hügge on upea kasvisravintola keskellä kauneinta Turkua. Aivan jokirannan kupeessa sijaitseva ravintola on tanskan- ja norjankielistä hygge-sanaa mukaillen kodinomainen paikka, jossa tunnelma on viihtyisä ja seesteinen – sekä tietysti mutkattoman rento.

Kiireettömän ruokailijan kannattaa ehdottomasti tilata kuuden ruokalajin menu, sillä kasvisravintolassa sen saa erityisen huokeaan hintaan. Menulla komeilee esimerkiksi burratajuustoa omenachutneylla, munakoisoleike kermamuhennetuilla valkopavuilla ja paprikakastikkeella sekä porkkanakakkua appelsiini-tuorejuustosorbetilla. Viinilistalta löytyy maisteltavaksi myös vielä hiukan harvinaisempia oransseja viinejä.

Varaa pöytä Hüggeen ➤

Syyskuun top 10 -ravintolat

  1. OlO, Helsinki
  2. Nude, Helsinki
  3. Ravintola Roux, Lahti
  4. Restaurant HEJM, Vaasa
  5. Kaskis, Turku
  6. Ravinteli Huber, Tampere
  7. Hügge, Turku
  8. Kakolanruusu, Turku
  9. Nokka, Helsinki
  10. Ravintola Uoma, Hämeenlinna

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin.

Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Elokuun top-listaus on koottu yli 2600 asiakasarvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...