thumb image

Vapaaehtoisesti vankilaan istumaan? Lokakuun vieraiden Suomen Top 10 ravintolaa

Tervetuloa hyiseen marraskuuhun, ja tuttuun tapaan näin kuun vaihteessa, tuomme taas uutta Top-10 listaa. Jännittävää katsottavaa on taas tässä kuussa luvassa, etenkin sen jälkeen, kun Glorian Ruoka & Viinissä oli aikaisemmin tässä kuussa hyvin edustettuna DinnerBooking-perheen ravintolat. Tiedämme keitä kyseisen lehden lukijat ovat suosineet, mutta ketä te, arvon ruokakansa, olette suosineet?

Myös jännittävää on seurata kuinka aktiivisia olette olleet arvostelujen suhteen. Vielä pari kuukautta sitten oli arvosteluja joka kuukausi alle 900, mutta nyt niitä on liki 1400! Kiitän nöyrästi teitä kaikkia arvosteluja antaneita, olette suuri apu kaikille muille DinnerBookingin käyttäjille jotka teidän avulla löytävät uusia kokemuksia, ja sivuseikkana tuotatte minulle hyvinkin paljon jännitystä joka kuukausi.

Tämän kuun listassa oli taas kiva huomata kuinka monipuolisesti olette käyneet syömässä, ja listalla sädehtii ruokatähtiä aina Kokkolasta Porvooseen. Jännää  on myös huomata, miten Turun vahva edustus jatkuu, ja tällä kertaa tutustummekin siis erääseen toiseen Turkulaiseen jossa kannattaa todellakin käydä, sillä ravintola elää viimeisiä päiviä ennen pitkää remonttia.

Kakolaan istumaan vähän pidemmäksi aikaa

Turun entisen Kakolan vankilan tiloissa asuva Kakolanruusu lähenee ensimmäisen pop-up vaiheen viimeisiä päiviä. Jylhä graniittilinna siirtyy joulukuun puolessa välissä täyteen remonttiin jotta rakennuksista saataisiin asuntoja, ja Kakolanruusu vajoaa 15.12 jälkeen pitkään horrokseen ja palaa uusiin tiloihin eri puolelle Kakolaa loppukeväästä 2019. Nyt on siis viimeinen mahdollisuus kokea Kakolanruusu vanhoissa toimistotiloissa korkeine kattoineen ja isoine ikkunoineen.

Kakolanruusun elävä liekki

Joten kiivetkääpä siis Kakolanmäelle istumaan vankilassa vähän pidemmäksi aikaa nauttimaan. Ai mistä? No Kakolan pidoista tietenkin. Herkullisissa menukokonaisuuksissa paistaa läpi sekä sesongin raaka-aineet, kuin myös keittiöherra Simo Raision suosima elävä liekki. Vankilan pihalla sijaitsevassa tulisijassa roihuavat koivuhalot, ja niiden voimalla annoksia grillataan, savustetaan, ja muutetaan aivan käsittämättömiksi herkuiksi.

Juuri meneillään olevassa Kakolanruusun beetavaiheen toiseksi viimeisessä listalla saa kunniaa heinäsavustettu hirvi, sadonkorjuun loppupäivien omenat, ja tietenkin syysmetsän viimeiset sienet. Kuun puolessavälissä vaihtuu lista väistötiloissa viimeistä kertaa, jolloin joulua muistuttavat maut pääsevät Kakolan liekeissä ääneen.

Molempien listojen herkut kannattaa mennä testaamaan, ja näin beetavaiheen Kakolanruusu on elämys jota ei yksikään ruuan ystävä voi jättää väliin. Tätä ei rehellisesti sanottuna tulla enää samanlaisena ikinä joulukuun jälkeen näkemään. Ja jos edes vähän epäröit, tässä vähän makua siitä, mitä muut ovat Kakolanruususta sanoneet:

“Ruoka suli suuhun. Alkuruoista jälkkäriin maut kohdallaan ja toimivat viinien kanssa ihanasti.” – Eva

“Vegaaniseen menuun oli panostettu kiitettävästi, jopa gluteenittomana. Pääruoka oli ihan huippu erityisesti.” – Jussi

“Iso kiitos hienosti onnistuneesta illasta. Ruoka oli hyvää ja ennen kaikkea tarjoilija oli loistava.” – Pasi

“Harvoin on tarjolla mauiltaan yhtä täydellistä niin vihannes-, kala-, liha- kuin jälkiruokaa samasta keittiöstä. Yllättävän tavallisista aineksista yllättävän uudenlaista herkkua. Lisäkiitos lähi- ja luomutuotteiden käytöstä.” – Tarja

Top 10 Ravintolaa Suomessa Lokakuussa 2018

  1. OlO, Helsinki
  2. Ravintola Verka, Hämeenlinna
  3. Roja, Kokkola
  4. Ravintola Roux, Lahti
  5. Kaskis, Turku
  6. Kakolanruusu, Turku
  7. Nera, Kokkola
  8. Ravintola NOOA, Turku
  9. Meat District, Porvoo
  10. Ravintola Emo, Helsinki

Asiakasarvosteluista:

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta, arvioiden ravintolan ruuan, palvelun, miljöön ja yleisen hinta-laatu suhteen laadun. Asiakkaat voivat vain arvioida ravintoloita joissa ovat käynneet, ja lokakuun listaus on koottu liki 1400:n arvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...