Lahes kantsii käyä: Elokuun vieraiden Suomen Top 10 ravintolaa

thumb image

No nyt sitä ei voi kiistää. Syksy on täällä, ens kuun jälkeen on marraskuu, ja synkkenevät illat oikeesti kaipaavat jotain piristystä. Mites olisi siis ravintolavisiitti? Joo, on se vaikeeta löytää se oikea, mut hei onneksi meillä on kaikki muut DinnerBookingin käyttäjät auttamassa! Ja viime kuussa siellä on annettu liki 900 arvostelua kautta maan, että aika kova raati siellä on taas ollut.

Näiden arvostelujen perusteella ollaan koottu taas uusi 10 suositumman ravintolan listan, ja jälleen kerran on listalla ravintolaa ympäri Suomea! On Helsinkiä, on Tamperetta, Kokkolassakin on käyty syömässä – mutta jälleen kerran kääntyy allekirjoittaneen katse kohti Lahtea.

Runsas ripaus Lapin sielua ja reilusti Ranskan osaamista

Viime kuussa oli tullut lukijoilta kahdenlaista palautetta. Ensimmäinen oli ytimekäs: ”Se on Lahest, ei Lahdesta”. Toinen oli että Lahest on jo pitkään saatu loistavaa ruokaa, sillä onhan Lahti tunnettu Ravintola Rouxin kotipaikkana.

Tottahan tuo! Viime kuussa 5. sijalle noussut Ravintola Roux on jo yli 10 vuotta tarjonnut historiallisen kauniissa vanhan apteekin tiloissa oman linjan tekosia tunnustuksia ja palkintoja keräten. Rouxin filosofiaan kiteytyy keittiömestari Samin klassisen ranskalaisen keittiötaidon taidokkaat kädenväännöt, kautta maan villitsevä paikallisten sesonkituotteiden kunniakas esille nosto, ja runsas ripaus Lapin sielukkuutta.

Rouxin ruoka on nälkäisen ruokamatkaajan jatkuva positiivinen yllättävä, ja Rouxissa yllättävyys onkin tematiikassa olennaista. Yllätyksiä luovat etenkin sekä tilan suuri koko, kuin myös ravintolan massiivinen viinilista, joka saa monet isompienkin kaupunkien ravintoloiden viinilistat vaikuttamaan hyvinkin suppeilta. Viinien ja ruuan yhdistäminen onkin saanut Rouxissa hyvin paljon kehua, kaikkien ruuan herkullisuutta kiittävien arvostelujen ohella.

Joten ylläty sinäkin, ja suuntaa kohti Lahen lahjaa Suomen ruokakansalle. Luvassa on tulevina aikoina talon väen mukaan kohta herkullisia juureksia, maistuvaa hirveä suoraan metsästäjiltä, ja Rouxin pohjoisten juurien vaatimaa raaka-ainetta, tuo läpi ravintolan vaihtuvien listojen pysyvä ikiklassikko: poro. Mene ja ihastu, niin kuin alla olevien arvostelujen kirjoittaneet ruokakansalaiset ovat myös ihastuneet!

”Erinomainen syysmenu. Viinit sopivat täydellisesti ruokaan. Tarjoilija asiantunteva ja huumorintajuinen.” – Marja

”Menu 4, aivan fantastinen!! Syörävää riitti isommallekin nälälle! Poro aivan suli suussa. Suosittelen!” – Riitta

”Yksi parhaimmista ruokailuelämyksistä ikinä. Ja palvelu vielä piste i:n päällä.” – Kati

”Erinomainen ruoka ja upea viinilista.” – Raimo

Rouxin edesmenneen kesämenun herkkua

Top 10 Ravintolaa Suomessa Elokuussa 2018

  1. Ora Restaurant, Helsinki
  2. OlO, Helsinki
  3. Guru’s Kitchen & Bar, Tampere
  4. Stefan’s Steakhouse Jyväskylä, Jyväskylä
  5. Ravintola Roux, Lahti
  6. Masu Tampere, Tampere
  7. Nera, Kokkola
  8. Rupla Kallio, Helsinki
  9. Ravintola Emo, Helsinki
  10. Bodega Salud, Tampere

Asiakasarvosteluista:

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta, arvioiden ravintolan ruuan, palvelun, miljöön ja yleisen hinta-laatu suhteen laadun. Asiakkaat voivat vain arvioida ravintoloita joissa ovat käynneet, ja elokuun listaus on koottu liki 900:n arvostelun perusteella.

You may also like...