Michelin-tähdellä palkittua ruokaa todella hyvään hintaan upeassa Tallinnassa

thumb image

Michelin-opas jakoi ensimmäistä kertaa tunnustuksia ravintoloille Virossa. Katso, mitä mielenkiintoisia ravintoloita listalta löytyy vain kahden tunnin laivamatkan päässä Helsingistä ja edullisin hinnoin! 

Tätä on odotettu vuosia ja nyt se vihdoin tapahtui: Viro sai ensimmäiset Michelin-tähtensä. Arvostettu ravintolaopas ei antanut tunnustusta ainoastaan kahdelle tähden saaneelle ravintolalle, vaan peräti 31 ravintolaa ympäri Viron ansaitsi paikan tässä kunnioitetussa oppaassa, joista kaksi sai arvostetun Michelin-tähden.

Viisi ravintolaa palkittiin arvokkaalla Bib Gourmand -tittelillä, joka myönnetään, jos ravintolassa on hinta-laatusuhteeseen nähden erinomaista ruokaa. Kaksi muuta ravintolaa palkittiin vihreällä Michelin-tähdellä, joka myönnetään, jos ravintola on osoittanut esimerkillistä kestävää käytäntöä. Loput ovat Michelin-oppaassa mainittuja ravintoloita.

Usea maininnan saaneista ravintoloista sijaitsee Tallinnassa, jonne vierailu Helsingistä on helppoa. Ainoastaan lyhyt laivamatka erottaa meidät näistä Michelin-tunnustuksen saaneista ravintoloista, missä elämyksistä pääsee nauttimaan vielä verrattain edulliseen hintaan. Kokosimme alle listan helpottaaksemme sinun valintaasi!

Löydät listan kaikista maininnan saaneista ravintoloista Virossa Michelin Guide -sivustolta.

Mantel & Korsten – suosikki tunnetaan ystävällisyydestään

Tämä on loistava kohde ikimuistoiselle illalliselle. Ravintolan saama Bib Gourmand -maininta takaa hyvän hinta-laatusuhteen. Pieni ravintola sijaitsee idyllisessä puutalossa ja tarjoilee Välimeren inspiroimaa ruokaa.

Ravintolan sisällä sinua tervehtii valoisa ja värikäs sisustus, jossa voit innolla maistella Välimeren keittiön parhaita annoksia. Listalta löydät muun muassa pastaa jättikatkarapujen ja sahramin kera tai merikrottia tomaattiraviolilla ja ricottalla 16 € hintaan

J. Poska 19a, 10126 Tallinn

Mon Repos – kaunis terassi lumoaa

Täällä pääset nauttimaan värikkäistä esillepanoista ja välimerellisistä mauista. Mikäli satut olemaan Tallinnassa viikonlopun yli, pistä mieleesi Mon Reposin sunnuntaibrunssi. Tyylikäs brunssi on parhaimmillaan ravintolan nähtävyydeksi muodostuneella terassilla nautittuna. Brunssilla voit valita mielekkäitä annoksia pöytiin tarjoiltuna ja hinta annoksille on 5–12 € väliltä.

Narva mnt 92, 10127 Tallinna

SMAK – menun takana tunnettu kokki 

Satamassa sijaitsevassa SMAKissa kohtaavat modernit eurooppalaiset ja aasialaiset maut. Ravintola on tunnettu kala- ja äyriäisvalikoimastaan. Pääruokien hintataso on 14–24 € välillä. Menun on luonut lahjakas kokki Dimitri Rooz, joka on edustanut maataan myös kansainvälisissä kilpailuissa. 

Lootsi 10-3, 10151 Tallinna

Puri – henkeäsalpaavia auringonlaskuja upeiden makujen kera

Purissa yhdistyy kaikki hyvän ravintolan elementit: erinomainen palvelu, näkymät merelle ja upea ruoka. Kauniissa satamamiljöössä nautitaan merellisten herkkujen lisäksi lumoavista auringonlaskuista. Ravintolan nuoren tiimin tavoitteena on pysyä Viron huipulla ja tässä he onnistuvat kokeilemisen arvoisesti! 

 Lesta 16, 13516 Tallinna

Lore Bistroo – makuelämyksiä kohtuulliseen hintaan 

Lore Bistroo on suosittu kohtaamispaikka Noblessnerin satamassa. Täällä ruoka on tarkoitettu yhdessä jaettavaksi ja annokset ovat täynnä kiehtovia makuja.

Kokeile esimerkiksi ”Lore experience”, jossa jaat 5-6 erilaista ruokaa. Kokemus maksaa vain 45 €, minkä vuoksi ravintola huomioitiin oppaassa Bib Gourmand -maininnalla, joka on osoitus erinomaista vastineesta rahalle. 

Peetri 12, 10415 Tallinna

R14 – italialaisia makuja Rotermannissa 

Keskeisellä paikalla sijaitseva terassi ja viiniravintolan kodikas tunnelma on vakuuttanut kulinaristien lisäksi Michelin-raadin. R14 ravintolassa kannattaa tilata paikan herkullisia kala-annoksia kuten mustekalaa ja jälkiruoalle tulee jättää ehdottomasti tilaa, sillä klassikkojälkiruoka tiramisu on vertaansa vailla ja sen saa vain 7 € hinnalla! 

Rotermanni 14, 10111 Tallinn

Tchaikovsky – tyylikäs illalliskokemus vanhassakaupungissa 

Tchaikovskyssa fine dining -kokemuksessa yhdistyvät modernit ranskalaiset maut, venäläiset perinteet ja virolaiset raaka-aineet. Jokainen ruokalaji on tarkasti harkittu taidonnäyte ja menun erikoisuutena on laaja valikoima kaviaaria. Parhaan mahdollisen kokemuksen takaa 6 ruokalajin maistelumenu. 

Vene 9, 10123 Tallinna

Gianni – aitoja makuja Italiasta 

Gianni on toiminut jo yli kymmenen vuoden ajan ja taso on pysynyt ravintolassa korkealla vuodesta toiseen. Ravintolan menun takana on italialainen kokki Constantino Veglianti ja voit olla varma, että täällä pääset maistamaan autenttisia italialaisia makuja. 

Jõe 4a, 10151 Tallinna

Moon – venäläisen keittiön ja virolaisten raaka-aineiden juhlaa

Jos olet venäläisen keittiön ystävä, viihtyisä ja kodikas Moon on sinua varten. Ravintola on tunnettu taidolla valmistetuista klassikoista: pelmeneistä, blineistä ja borssikeitosta. Listalta löydät myös Kievin kanaa, joka maksaa16 euroa.

Võrgu 3, 10415 Tallinna

180°  by Matthias Diether – Michelin-tähdellä palkittu 

180° – ravintola, joka on kaikkien huulilla tällä hetkellä Virossa. Matthias Dietherin 180° on yksi kahdesta ravintolasta, jotka tänä vuonna palkittiin arvostetulla Michelin-tähdellä. Hieno ja menestynyt ravintola avattiin elokuussa 2018, ja sitä johtaa pääkokki Mathias Diether, joka työskenteli aiemmin First Floorissa Berliinissä, jossa hänelle on myönnetty jatkuvasti Michelin-tähti vuodesta 1997 lähtien.

Ravintolan erikoismenu on yksi maan kuumimmista makumatkojen kohteista, eikä syyttä. Avokeittiössä valmistuvat annokset aivan silmiesi edessä ja makujen lisäksi myös tunnelma on ainutlaatuinen. Voit tilata à la carte -listalta tai kokeilla Matthias Dietherin maistelumenua, joka koostuu kahdeksasta ruokalajista hintaan 119 €

Staapli 4, 10415 Tallinna

Michelinin yleiskatsaus Virossa

Alta näet kaikki Michelin Guide 2022 -oppaassa mainitut ravintolat Virossa.

Michelin-tähti -ravintolat:

  • 180°, Tallinna
  • NOA Chef’s Hall, Tallinna

Bib Gourmand -ravintolat:

Michelinin vihreä tähti:

  • Pohjoiskan kartano, Mäeküla
  • Valokuvaus, Tallinna

Suositellut Michelin-ravintolat:

Muut ravintolauutiset...