Ahvenanmaan 7 parasta ravintolaa – käymisen arvoisia kaikki

thumb image

Ahvenanmaan käsittämättömän upea luonto yhdistettynä turvalliseen matkustamiseen sekä paikallisia herkkuja tarjoaviin ravintoloihin tekevät saaresta täydellisyyttä hipovan matkakohteen. Makumatkalla nälkä ei varmasti pääse yllättämään ottaessasi talteen täsmävinkit: Ahvenanmaan parhaat ravintolat. 

Kiehtova lähiruoka ja satokauden maut syntyvät lähivesistä pyydetystä kalasta, ahvenanmaalaisten tilojen tuottamasta lihasta sekä saarella viljellyistä vihanneksista ja hedelmistä. Luonnon kanssa sopusoinnussa syntynyt ruokakulttuuri on täysin omanlaisensa ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. 

Monipuolinen ravintolatarjonta tekee Ahvenanmaasta ruokamatkailijan paratiisin. Saarella valmistetaan Taffelin sipsit, tuotetaan valtaosa kotimaisista omenoista ja tarjoillaan makuelämyksiä niin tunnelmallisissa pubeissa kuin kansainvälistä tasoa olevissa fine dining -ravintoloissa. Ei ole väliä, oletko lähdössä nauttimaan saaren tarjoamista talviaktiviteeteista tai suunnittelemassa matkaa Suomen aurinkoiseen onnelaan keväällä tai kesällä, Ahvenanmaalla pöytään katetaan aina parasta! Kokosimme alle seitsemän suosikkiravintolaa – näistä jokainen tekee matkastasi vielä asteen verran maukkaamman. 

Gastropub Bodegan 

Gastropub Bodegan on upealla paikalla Eckerössä. Ravintolan herkuista nautitaan aivan meren ääressä katsellen samalla taianomaista maisemaa, mikä aukeaa vanhaan kalasatamaan päin. Uskallamme väittää ravintolan yhteydessä toimivan vierasvenesataman olevan yksi Itämeren hienoimmista. 

Sään salliessa kylmiä juomia voi siemailla laiturin nokassa aaltojen liplatusta kuunnellen. Terassin lisäksi taidolla valmistettua ruokaa katetaan pöytiin sisätiloissa hyvien viinien kanssa. Paikan päällä leivotut makeat leivonnaiset kruunaavat jokaisen lounaan tai päivällisen. 

Fiskeläget 44, Eckerö

Pub Stallhagen 

Ahvenanmaan vanhimmasta panimosta on muodostunut yksi saaren suosituimpia matkakohteita. Panimon tiloissa toimiva Pub Stallhagen tarjoilee reilua ruokaa oluiden seuraksi. Ravintolassa näkyvät vahvasti vaihtuvat sesongit ja rakkaus paikallisia raaka-aineita kohtaan. Menun annokset vaihtuvat joskus samankin päivän aikana saatavilla olevien ainesten mukaan. 

Pub Stallhagenissa ei tarjoilla pitkää maistelumenua, mutta paikan maistelulautanen on erittäin suosittu: lautaseen valitaan oman maun mukaan neljää erilaista olutta yhden desin laseihin. Panimolta voi varata myös panimokierroksen ja olutmaistelun, jossa kerrotaan paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia oluenvalmistuksesta, oluthistoriasta ja oluttrendeistä.

Getavägen 196, Godby

Park Restaurang & Bar

Hiljattain täysin uudistettu Park Restaurang & Bar toivottaa tervetulleeksi aamusta myöhäiseen iltaan. Vehreän puistokadun varrella sijaitsevassa ravintolassa päivä aloitetaan nauttimalla paikallisista lähituotteista koottua aamupalaa. Iltaisin bistromenun antimien jälkeen voi vielä siirtyä baarin puolelle kuuntelemaan livemusiikista ja tilaamaan muutaman hyvän drinkin. 

Arvostus paikallisia raaka-aineita kohtaan näkyy vahvasti myös Park Restaurang & Barissa. Jos listalta haluaa nostaa yhden annoksen ylitse muiden, kannattaa ehdottomasti maistaa klassikoksi muodostunutta maustehärkää. Jo vuodesta 1976 asti ruokalistalla ollut annos hurmaa – tätä on syytä tulla maistamaan pidemmänkin matkan päästä! 

Norra Esplandgatan 3, Mariahamn

Kvarter5

Ravintolan tavoitteena on valmistaa hyvää ruokaa ja pitää samalla hauskaa – tässä he onnistuvan täyden kympin arvoisesti. Liitutaululta löytyvät pikkuannokset tarjoavat oivan makumatkan Ahvenanmaan ruokakulttuuriin. Paikalliset raaka-aineet maustetaan aasialaisin vivahtein todella onnistuneesti ja palautteiden perusteella moni kokee nauttineensa Ahvenanmaan parhaan illallisen Kvarter  5 -ravintolassa.

Ravintola sijaitsee hotelli Pommernin yhteydessä ja paikan päällä tarjoillaan myös todella maistuva aamiainen. 

Norragatan 10, Mariehamn

Smakbyn

Smakbyn on enemmän kuin ravintola ja kohde löytyy varmasti jokaisen Ahvenanmaalle suuntaavan kulinaristin toivelistalta. Idyllisen maalaismaiseman keskellä sijaitseva kulinaristinen keskus on täynnä suuria suunnitelmia, toteutettuja unelmia ja unohtumattomia makuelämyksiä – kuten niin moni muukin saarella sijaitseva ainutlaatuinen ravintola.

Julkkiskokki Micheal Björklundin ravintolassa suositaan aina sesonkeja ja ruoka mahdollisimman paikallista. Ja yksinkertaisen herkullista.

Slottsvägen 134, Kastelholm

Övningsrestaurang Hjorten

Övningsrestaurang Hjorten on Ahvenanmaan ammattikoulun yhteydessä sijaitseva ravintola. Paikka kerää kehuja hyvästä ruoasta, viihtyisästä ympäristöstä sekä kohteliaasta ja huomaavaisesti palvelusta. Henkilökunta koostuu suurelta osin opiskelijoista ja on mukava huomata, miten ammattimaisesta kaikki silti sujuu. 

Vinkki! Suosittelemme seuraamaan Övningsrestaurang Hjortenissa järjestettäviä teemaviikkoja – näiden suosio on yllättänyt joka kerta!

Strandgatan 1, Mariehamn

Bettys

Vajaan tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta sijaitsevan Eckerön sanotaan olevan Pohjoismaiden aurinkoisin paikka. Täältä löytyy varmasti Ahvenanmaan kaunein vanha kalastajakylä sekä ihastuttava ravintola Bettys, missä ruoka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja maustetaan rakkaudella. 

Bagargatan 3, Eckerö

You may also like...