TOP 10 – nämä äänestettiin huhtikuun parhaiksi!

thumb image

Ruokaelämykset maistuivat erityisen hyvältä juuri huhtikuussa, kun kaikissa maakunnissa oli jälleen mahdollista ruokailla myös sisällä ravintoloissa – ihanaa!

Pöytävarausten tekeminen kannattaa nyt jos koskaan, sillä monella herkkusuulla on patoutunut tarve päästä jälleen ilakoimaan kulinarististen elämysten pariin. Etenkin viikonloput ja kevään juhla-ajankohdat täyttyvät ravintoloiden varauskalentereissa tällä hetkellä nopeasti.

10. Restaurant HEJM

Fiskstranden, Vaasa

HEJM ihastuttaa ruokailijoita modernilla kotiruualla ja rennolla tunnelmalla. Ravintolan oma väki kuvailee, että he ovat suorastaan lapsellisen innostuneita Pohjanmaasta ja antavat sen näkyä kaikissa annoksissaan. HEJMissä on panostettu erityisesti ruokalistan kanssa yhteen sopiviin alkoholittomiin juomiin.

9. Nera

Isokatu 28, Kokkola

Nera on sekoitus pohjoismaista rentoa bistroa ja kansainvälistä steakhouse-meininkiä. Listalta löytyvät muun muassa glaseerattu häränrinta, kurpitsarisotto ja kuusenkerkkäpannacotta.

8. Ravintola Saslik

Neitsytpolku 12, Helsinki

Tsaarinajan tunnelmaa ja ruokaperinnettä vaaliva Saslik on Helsingissä vierailun arvoinen kohde! Ravintolan blinit, marinoidut punakaalit ja Kievin kana tempaavat maistelijansa suoraan makumatkalle Venäjälle.

7. Ravintola Petronella

Honkapolku 5, Saariselkä

Petronella henkii Lapin ja talven taikaa. Ravintola on saanut tarinan mukaan nimensä Sylvia Petronella van der Moerilta, hollantilaiselta lehtinaiselta ja seikkailijattarelta, joka huumaantui Lapin kultakuumeesta.

6. Elite

Eteläinen Hesperiankatu 22, Helsinki

Jo vuodesta 1932 taiteilijoiden olohuoneena toimineessa Elitessä voi istahtaa Tauno Palon vakipaikalle ja nauttia taiteilijan nimikkoannoksen eli kermasipulipihviä ja paistettuja perunoita.

5. Aurora Estate

Tirroniementie 4C, Ylläsjärvi

Ylläsjärven rannalla sijaitsevan boutique hotellin ja ravintolan omistajina toimivat ystävykset Sirly ja Heidi, jotka lupaavat hemmotella asiakkaansa pilalle! Sirly on tullut suomalaisille tutuksi muun muassa Master Chef -ohjelmasta ja hän on myös tuoreen Kokkisota-kauden uusi kokkisoturi.

4. Uppalan Kartano

Ilmarisenkatu 14, Seinäjoki

Uppalan Kartano on kuulunut aikoinaan Upan suvulle. Tila on ollut yksi Seinäjoen kantatiloista, ja sen historia on selvitetty aina 1600-luvulle asti. Seinäjoella sijaitsevan ravintola suosii keittiössään sesongissa olevia raaka-aineita, mikä takaa vuodenaikojen mukaan vaihtuvan menun.

3. Ravintola Oiva

Porthaninkatu 5, Helsinki

Ravintola Oiva on jo vuodesta 1940 lähtien toiminut Kallion sydämessä. Ravintolassa kunnioitetaankin vanhaa stadilaista ravintolakulttuuria nykyaikaisesti. Tarjolla on muun muassa kotiruokalounaita, rento á la carte -menu illallisaikaan ja sunnuntaisin Oivan brunssipöytä katetaan koreaksi.

2. Hugo

Rantakatu 4, Oulu

Ravintoloitsija Tommi Tuhkanen kuvailee Hugoa seikkailuksi, jonka pääosassa ovat aina asiakkaat. Paikan päällä pääsee nauttimaan tarkoin valituista viinibaarin helmistä, ja kotona puolestaan voi kokeilla itse sommelierina olemista Hugon take away -menukassin kanssa.

1. Ora Restaurant

Huvilakatu 28, Helsinki

Ykköspaikalle huhtikuussa ampaisi Ora! Michelin-oppaassa Oraa kuvaillaan moderniksi, kodikkaaksi ja intiimiksi. Pienikokoisessa ravintolassa maut ovat isoja ja tiimi työskentelee suurella sydämellä. Kevään mittaan ravintolan Bento box on kerännyt kotikonttoreiden lounastajilta kiitosta, ja Oran makujen pariin on päässyt myös viiden ruokalajin kotiin napattavalla menukokonaisuudella.

Muut ravintolauutiset...