TOP 10 varatuinta ravintolaa

thumb image

Tässä tulee listaus huhti-toukokuun kymmenestä varatuimmasta ravintolasta. Ykkössijalla yllättää Helsingin yksi uusimmista ravintoloista.

Näihin ravintoloihin herkkusuut ryntäsivät heti, kun rajoituksia löysättiin! Kun ravintolarajoituksia alettiin kesän lähestyessä purkaa, kulinaristit ja ravintolaherkuttelijat innostuivat tekemään pöytävarauksia. Tutustu alta herkulliseen listaukseen ja varaa pöytäsi jo nyt suosituimmista ravintoloista.

10. Elite

Eteläinen Hesperiankatu 22, Helsinki

Elite on toiminut taiteilijoiden yhteisenä olohuoneena jo vuodesta 1932. Nyt historiaa henkivissä tiloissa pääsee herkuttelemaan perinteisillä suomalaisilla mauilla, joihin on tuotu harkitusti myös tuulahduksia maailmalta. Maista ainakin kestosuosikki Tauno Palon pihvi!

9. Roster

Tuomiokirkonkatu 6, Turku

Roster löytyy Turun tuomiokirkon kupeesta, vuonna 1832 rakennetusta Maaherran Makasiinista. Keittiössä ei vannota vain yhden ja tietyn tyylin tai maan makuihin, vaan kokit ammentavat herkullisia vaikutteita ympäri maailman.

8. Sukula 40

Pohjoisesplanadi 17, Helsinki

Kokki Jyrki Sukulan 40-vuotista uraa juhlistava pop up -ravintola on auki vain rajatun ajan, kun se valtaa ravintola Espan ylä- ja alakerran 12.5.–20.6. Rajatun ajan auki oleva pop up on totta kai kerännyt paljon pöytävarauksia! Luvassa on raikkaita, kekseliäitä ja kansainvälisiä makuja.

7. Boon Nam

Lönnrotinkatu 4, Helsinki

Ravintola Boon Nam vie asiakkaansa makumatkalle thai-keittiöön, jossa tulinen, hapan, suolainen ja makea luovat keittiön peruspilarit. Suupalat on pakattu täyteen makua!

6. Lucy in the Sky

Keilaniementie 1, Espoo

Ravintola sijaitsee Espoon Keilaniemessä ikonisen Accountor Towerin katolla. Ruokaillessaan maisemia voi ihastella kaikkiin neljään pääilmansuuntaan, ja ravintola lupaakin, ettei sen tiloista löydy yhtään surkeaa istumapaikkaa! Lycy in the Sky valmistaa moneen makuun sopivaa modernia bistroruokaa.

5. Strindberg, Helsinki

Pohjoisesplanadi 33, Helsinki

Ravintola Strindberg tuo helpotusta klassikoiden nälkään: listalta löytyvät muun muassa Rydbergin pihvi, Strindbergin lihapullat ja Wallenbergin pihvi. Sekä katutason kahvilasta että toisen kerroksen ravintolasta avautuu näkymät upeaan Esplanadin puistoon.

4. NOOA

Läntinen Rantakatu 57, Turku

Skandinaavisten makujen lisäksi NOOAssa pääsee nautiskelemaan Aurajokirannan maisemista. Jos et onnistu suuren kysynnän vuoksi saamaan pöytävarausta haluamallesi illalle, kannattaa paikan päällä käydä kysymässä paikkaa ravintolan kattoterassilta.

3. Tårget

Linnankatu 3 A, Turku

Monipuolinen Tårget handlaa niin viiden ruokalajin menun kuin vaikka rennon ja herkullisen pizzankin. Vähätorin kauniiseen miljööseen voi siis saapua herkuttelemaan pitkän kaavan mukaan tai snäkkäillä jotain pientä pikkunälän kesyttäjää. Illalla ravintolan baari muuntautuu drinkkibaariksi, jossa voit nauttia baarimestarin suunnittelemia cocktaileja.

2. Farang

Arkadiankatu 6, Helsinki

Farangin suosio ei ota laantuakseen! Aasialaisen keittiön intensiiviset maut ja ihanat jaettavat menut ovat hurmanneet monet. Ruuan lisäksi ravintolan juomalista on vaikuttava: vaihtoehtoja löytyy niin pientuottajien biodynaamisesti tuotetuista artesaaniviineistä kuin myös suurien ja tunnettujen tuottajien laatuviinit. Cocktaileja unohtamatta!

1. Albina & Alexis

Aleksis Kiven katu 23, Helsinki

Helsingin Vallilaan viime syksynä avautunut Albina & Alexis on ehtinyt muodostua jo monen herkuttelijan kantapaikaksi ja monelta se on vielä uutena tulokkaana kokonaan kokematta. Kiinnostus illallisravintolaa kohtaan näkyy myös varausten määrässä! Tiuhaan vaihtuvat listat takaavat sen, että ravintolassa riittää uusia makuelämyksiä joka kerralle.

Muut ravintolauutiset...