Michelin-tähdet kimmeltävät kärjessä – katso syyskuun parhaat ravintolat!

thumb image

Helsinki on sekä Suomen pääkaupunki että myös maan ykköskohde ravintoloiden määrässä ja laadussa mitattuna. Ainakin, kun kriteeriksi asetetaan se kaikkein korkein eli Michelin-tähti. Näin meritoituneita ravintoloita ei sijaitse ainakaan vielä kehä ykkösen ulkopuolella.

Suomessa toimii tällä hetkellä kaikkiaan seitsemän Michelin-ravintolaa: Demo, Grön, Olo, Ora, Palace, Inari ja kaikkein tuoreimpana Finnjävel, joka pokkasi tähden syksyllä 2021.

Dinnerbooking.com -sivuston kautta pöytävarauksia tehneet hyvän ruuan ystävät arvottivat syyskuussa kaikkein parhaiksi ravintoloiksi juurikin tähdillä palkitut Oran ja Palacen.

Ora ja Palace suosikkeja

Oran nykyistä yhdeksän ruokalajin menua voi nauttia vielä hetken aikaa, sillä Sasu Laukkosen johtaman tiimin uusi menu julkistetaan keskiviikkona 20.10. Oralla on ollut Michelin-tähti vuodesta 2018. Jo tätä aiemmin samassa tilassa toiminut Laukkosen luotsaama Chef & Sommelier puolestaan piti tähteä hallussaan vuosina 2014–2017.

Myös Palacen illallisella herkutellaan pitkän menun merkeissä. Keittiö loihtii tällä hetkellä tarjolle menusta versiota 16.3, mikä pitää sisällään muun muassa Tanskalaista keltapyrstöpiikkimakrillia, ankkaa Challansista ja lakkafondueta. Palacen keittiötä johtaa keittiöpäällikkö Eero Vottonen, jonka tavoitteena on tarjota vierailleen hienostunut, mutta yllätyksellinen pohjoismainen ravintolaelämys. Palacella on ollut Michelin-tähti hallussaan vuodesta 2019 lähtien.

Pohjoisen tunnelmaa Ylläsjärvellä

Parhaiden ravintoloiden Dinnerbooking -listaus on syyskuun osalta helsinkiläisten ravintoloiden tykitystä miltei alusta loppuun, kun kymmenen kärjessä yhtä vaille kaikki ravintolat sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. Pohjoisen poikkeuksen tekee Ylläsjärven rannalla sijaitseva Aurora Estate, joka on sekin kerännyt kovia meriittejä. Hotelli ja sen yhteydessä toimiva ravintola pokkasivat vuonna 2018 maininnan Euroopan parhaana uutena boutique-hotellina.

TOP 10 SYYSKUUSSA

1. Ora Restaurant, Helsinki

2. Palace Restaurant, Helsinki

3. Ravintola Kuurna, Helsinki

4. Aurora Estate, Ylläsjärvi

5. Purpur Helsinki, Helsinki

6. The Glass, Helsinki

7. Weeruska, Helsinki

8. Olo, Helsinki

9. Nude, Helsinki

10. Lily Lee, Helsinki

Miten TOP 10 -lista muodostuu?

Dinnerbooking.com-sivuston TOP 10 -lista perustuu syyskuussa ravintoloissa käyneiden lomalaisten arvosteluihin. Aina kun vieras varaa pöydän sivuston kautta, varaajalle lähetetään kyselylomake, jossa hän voi arvioida ravintolan ruoan, palvelun, ilmapiirin, kokonaisuuden ja vastinetta rahalle -kriteerien perusteella. Arviointilomake lähetetään asiakkaalle vasta tehdyn varauksen jälkeen. Tällä varmistetaan, että arvioiden tekijät ovat todellisuudessa myös vierailleet kyseisessä ravintolassa.

You may also like...