Lokakuun parhaat ravintolat vahvistavat: kotimaan matkailu maistuu erityisen hyvältä

thumb image

Ravintoloissa vierailleet asiakkaat nostivat lokakuun TOP 10 -listalle poikkeuksellisen monipuolisesti ravintoloita ympäri Suomen. Nämä huippupalautetta saaneet ravintolat antavat itsessään syyn nauttia kotimaan matkailusta, jos listalta löytyviä suosikkeja ei omaan kotikaupunkiin osu. 

“Eat, sleep, repeat” -lausahdus otettiin lokakuussa selvästi tosissaan, niin tiuhaan ravintolaelämyksistä suunnattiin nauttimaan ympäri maan. Samalla omia suosikkiravintoloita muistettiin huikeilla arvosteluilla. Ylistyssanoja ja vuolaita kehuja eivät keränneet ainoastaan ravintolat Helsingissä, vaan lokakuun TOP 10 -listalle mahtuu useita ravintoloita pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. 

Kirkkain kärkinimi on tuttu: ravintola Oran johdolla listalla on kolme muuta ravintolaa Helsingistä sekä ravintolat Seinäjoelta, Hämeenlinnasta, Vaasasta, Jyväskylästä ja Raumalta. Minne päin Suomea sinä suuntaat seuraavaksi syömään?

Ullakolta lähtee aina tyytyväinen asiakas

Kuva: Ravinteli Vintti

Sata vuotta sitten Ravinteli Vintin tiloissa toimi tehdas ja kehräämö, nyt tunnelmallisessa miljöössä tarjotaan unohtumattomia illallisia erinomaisten juomien sekä ystävällisen palvelun kera. Vintin toiminta nivoo yhteen kokonaisuuden, jolla ei voi kuin onnistua: pohjoismaiden parhaimmat raaka-aineet ja helmet japanilaisesta keittiöstä yhdistyvät täällä intohimoiseen tiimiin sekä rentoon tunnelmaan. 

Ravinteli Vintissä ei pelätä rikkoa rajoja. Täällä kaikessa tekemisessä heijastuu yhteinen tavoite: tärkeintä on tyytyväinen asiakas. 

“Erittäin maistuvia ja hienoja annoskokonaisuuksia ja mukavan tunnelmallinen ravintola. Todella hieno kokemus kaikkinensa.”

Asiakas Teemu

Ravinteli Vintti

Missä: Viipurintie 4, Hämeenlinna 

Suorastaan erinomaista ruokaa nautitaan hieman vinossa

Seinäjoen uutta keskustoria rakennettaessa torin reunassa sijaitseva Vaasantalo notkahti hieman vinoon. Tästä johtuen talossa nykyään sijaitsevassa Wine & Bistro Vinolassa nautitaan ravintolaelämyksistä hieman vinossa. Niin liiketila kuin -ideakin on etelään kallellaan: Vinolan tyyli on eteläeurooppalainen. 

Vaikutteita haetaan vahvasti Italiasta, Espanjasta ja Ranskasta. Täällä ruoka valmistetaan puhtaista raaka-aineista yksinkertainen on kaunista -meiningillä. Ajatus helposti lähestyttävästä, mutta laadukkaasta ravintolasta toteutuu Vinolassa erinomaisesti – heti sisään astuessa tuntee itsensä tervetulleeksi.

Kuva: Wine & Bistro Vinola

“Nautinnollinen kokemus, tulemme ehdottomasti uudelleen.”

Asiakas Sari

Wine & Bistro Vinola

Missä: Keskuskatu 10, Seinäjoki

 Yhden huoneen ja keittiön kokoinen helmi

Aivan Vaasan keskustassa, Hovioikeuden puistikon ja torin laidalla yksi huone ja keittiö tarjoavat takuuvarmasti uusia elämyksiä – piilotettu ravintola tulee vain ensin löytää. 1h+k sijainti Pentikin talon toisessa kerroksessa on sen verran huomaamaton, että ravintola jää helposti noteeraamatta jopa vaasalaisilta itseltä. Kaupungin ravintolaelämän piilotettu helmi on kuitenkin täynnä tunnetta ja makuja. 

Ruokalista on tarkoituksella pieni. Asiakkaiden toivotaan kokeilevan jotain uutta ja erilaista. Vaihtoehdot ovat monipuolisia ja täällä kaikki löytävät varmasti mieluista syötävää itselle. Ravintolan omistajat kokevat erityisen tärkeäksi pitää huolta siitä, että työntekijät nauttivat tekemästään. Tämä tunne välittyy myös asiakkaille.

“Ruoka aina hyvää ja elämyksellistä ja asiakkaista pidetään rennolla otteella erinomaista huolta!”

Asiakas Jenny

1h+k

Missä: Hovioikeudenpuistikko 13A, Vaasa

Intohimo tekemiseen maistuu kartanon salissa

Kuokkalan Kartanon on onnistunut tavoitteessaan: suojeltu kartano on herkullinen kohde, minne halutaan matkustaa kauempaakin. Historiallinen ympäristö on jo itsessään vierailemisen arvoinen, mutta huippuluokan kokemukset ruoasta ja palvelusta nostavat elämyksen aivan uudelle tasolle. Täällä herkullisuus ja laadukkuus määrittelevät käytettäviä raaka-aineita enemmän kuin maantieteellinen sijainti. Menussa saattaa esimerkiksi uida sulassa sovussa kotimaiset järvikalat ja norjalainen vaellusturska. 

“Ihana nähdä intohimoisia alan ammattilaisia työssään ja siitä nauttiminen välittyy.”

Asiakas Milja

Kuokkalan Kartano

Missä: Hämeenpohjantie 50, Jyväskylä

Ravintolaelämys Unescon maailmanperintökohteeksi nimetyllä alueella

Ravintola Kalatori toimii arvokkaassa, 1930-luvulla rakennettussa funkisrakennuksessa hotelli Vanhan Rauman yhteydessä. Uniikki miljöö Vanhan Rauman sydämessä on nostettu yhdeksi maailmanperintökohteista, sillä se on pohjoismaiden laajin yhtenäisenä säilynyt puukaupunkialue.

Kalatorista puhuttaessa on syytä unohtaa mielikuvat tylsäksi mielletyistä hotelliravintoloista. Kalatori on tunnelmallinen ja rento bistro, jonka keittiötä luotsaa Eero Viinikkala. Ruoka täällä on yksinkertaista, tuoretta  ja aina rakkaudella valmistettua – tätä mieltä ovat myös ravintolassa vierailleet asiakkaat. 

“Mahtava kokonaisuus – Rauman paras ravintola.”

Asiakas Kaisa

Ravintola Kalatori

Missä: Vanhankirkonkatu 28, Rauma

Lokakuun TOP 10-lista

  1. Ora Restaurant, Helsinki
  2. Wine & Bistro Vinola, Seinäjoki
  3. Ravinteli Vintti, Hämeenlinna
  4. Ravintola Kuurna, Helsinki
  5. Niska Helsinki, Helsinki
  6. 1h+k, Vaasa
  7. Purpur Helsinki, Helsinki
  8. Kuokkalan Kartano, Jyväskylä
  9.  Ravintola Kalatori, Rauma 
  10.  Bistro Popot, Lahti

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Vuoden 2021 top-listaus on koottu kaikkien kullekin ravintolalle vuoden aikana annettujen asiakasarvostelujen perusteella.

You may also like...