Vappu lähestyy: ravintolat valmistavat vastustamattomia herkkuja sinua varten

thumb image

Luotta juhlajärjestelyt tänä vuonna ammattilaisten käsiin ja vietä vappu ravintolassa! Tässä tulevat herkullisimmat vappubrunssit, -lounaat sekä -illalliset, jotka takaavat onnistuneet juhlat.

Moni ravintola on luonut vapun ympärille mitä herkullisempia menukokonaisuuksia. Perinteeksi muodostuneen vappulounaan tai brunssin voi korvata pitkällä illallisella suosikkiravintolassa – tai parhaassa tapauksessa valita ne kaikki!  

Nähtyäsi pääkaupunkiseudun monipuoliset vaihtoehdot, sinua tuskin houkuttelee enää seistä itse keittiössä. Ongelmaksi tulee pikemminkin valinnan vaikeus. Vappuna myös pieni irtiotto onnistuu helposti vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

On aika kutsua ystävät koolle, ottaa kaikki irti keväästä ja nauttia yhteisistä makuelämyksistä. Löytyisikö alla olevista vaihtoehdoista täydellinen kattaus juuri teidän vappuunne?

Paasiravintola vie työväenjuhlan sydämeen

Pitkänsillan rannassa sijaitsevalla Paasiravintolalla on pitkä historia, joka on avautunut ensimmäistä kertaa vuonna 1925. Historiallisessa ravintolassa vapputunnelma on joka vuosi täysin ainutlaatuinen. Tänä vuonna vappubuffet katetaan tarjolle ennen illan Työväenlaulujazz-konserttia, jossa esiintyy UMO Helsinki Jazz Orchestra. Liput konserttiin on myytävissä erikseen Tiketistä.

Vappubuffet on perinteinen, joka sopii erinomaisesti myös kasvissyöjälle. Valikoima alkupaloja koostuu erilaisista salaateista sekä kaloista, ja pääruoan kruunaa moussaka punajuuresta ja palsternakasta. Monien himoitsema suklaa-mokkakakku ja keväinen mansikkasalaatti päättää herkullisen aterian.

Milloin 29.4.2022
Mitä Työväenlaulujazz buffet Paasitornissa
Missä Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki
Hinta 25 €

Lily Leessä pitkä erikoismenu takaa onnistuneen vapun

Lily Lee tarjoaa parastaan vapun juhlintaan: 9 ruokalajin erikoismenu on suunniteltu varta vasten vappupäiväksi. Annos toisensa jälkeen vie ikimuistoiselle matkalle Aasiaan ja lautasilla maistuu taustalla tehty kova työ. Menussa pääsee nauttimaan upeista raaka-aineista, kuten kuningasmakrillia, ankkaa ja gailania. Hurmaava kiinatar ei tarjoile simaa jälkiruoaksi, mutta tuo pöytiin oman versionsa perinteisestä vappumunkista.

Milloin 1.5.2022
Mitä Vappumenu Qìng Zhù Lee
Missä Erottajankatu 4, Helsinki
Hinta 71 €

Uutuusravintola Brasassa leikitään tulella myös vappuna

Oletko sinä käynyt jo kävelemässä Torikortteleissa Helsingin Tuomiokirkon läheisyydessä? Eikö olekin upea alue, joka on palautettu entiseen loistoonsa? Tälle alueelle avasi juuri ovensa myös Brasa – ravintola, joka tarjoilee joko parasta tai ei mitään. Nyt sinulla ja ystävälläsi on mahdollisuus kokea tämä mielenkiintoinen ravintola ensimmäisten joukossa ja juhlia vappua ravintolan avotulella valmistuvista herkuista nauttien. “Me brasalaiset tehdään töitä isolla liekillä ja rakkaudesta lajiin”, toteaa ravintolapäällikkö Severi Lukkarinen. Tämä asenne saa varmasti asiakkaatkin syttymään.

Brasa tarjoaa vain parasta myös vappupöydässä. ”Meidän brunssilla ei kursailla, ja se on passeli päivän olotilaan. Kevään maut ottavat vauhtia avotulelta ja laskeutuvat lautasellesi. Ja Brasan munkeista, niistä tulee ehdoton vappuperinteesi.”

Milloin 1.5.2022
Mitä Vappubrunssi
Missä Aleksanterinkatu 22, Helsinki
Hinta 60 €

Boon Namissa tarjoillaan täyden kympin menu

Houkutteleeko sinua thaimaan maut? Boon Nam tuo vivahteikkaita makuja hymyjen maasta suomalaiseen vapunviettoon. Suosikkiravintola on koonnut vappua varten erityisen kymmenen ruokalajin menun ja sinun tehtäväksi jää ainoastaan hurmaantua makuyhdistelmistä, jossa loistaa mm. taskurapu, kampasimpukka, ankka ja Iberico-possuvarras. Tätä 10 ruokalajin kokonaisuutta ei muualta saa.

Milloin 1.5.2022
Mitä Vappumenu Waan Nam
Missä Lönnrotinkatu 4, Helsinki
Hinta 71 €

Billnäsin Ruukissa vappulounas nautitaan mieskuoron säestämänä

Mustionjoen maisemiin ajaa Helsingistä vain tunnin. Historiallinen ruukkialue on ehdottomasti tämän ajomatkan arvoinen ja vanhaan teolliseen tilaan rakennettu ravintola aiheuttaa jo itsessään ihastuneita huokauksia. Kolmen ruokalajin vappulounas alkaa Ruukin herkkulautasella. Pääruoan pääset valitsemaan kahdesta vaihtoehdostta ja jälkiruoan kruunaa munkit lisukkeilla. Erityisen juhlavan vappupäivän lounaasta tekee ruukin pihalla esiintyvä Raaseporin mieskuoro.

Milloin 1.5.2022
Mitä Vappupäivän lounas
Missä Ruukintie 8, Billnäs
Hinta 3 ruokalajin menu 42 €

Muita ravintoloita vappujuhliin Helsingissä

 1. Ravintola Jura, Neitsytpolku 10
 2. Farouge, Fabianinkatu 9
 3. Nokka, Kanavaranta 7F
 4. Ravintola Saslik, Neitsytpolku 12
 5. Mat Distrikt, Tehtaankatu 12
 6. Bar & Bistro Gillet, Kasarmikatu 23
 7. Ravintola Emo, Kasarmikatu 44
 8. Strindberg, Pohjoisesplanadi 3
 9.  Yes Yes Yes, Iso Roobertinaktu 1
 10. Juttutupa, säästöpankinranta 6
 11. Madonna, Haapaniemenkatu 5 B
 12.  Kortteliravintola Ego, Korkeavuorenkatu 27
 13.  The Cock, Fabianinkatu 17
 14.  Salutorget, Pohjoisesplanadi 15
 15.  Boulevard Bar & Seafood, Bulevardi 6
 16. Ravintola Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–23

Muut ravintolauutiset...