thumb image

Lokakuun top 10 -lista on helsinkiläisravintoloiden juhlaa!

Asiakkaiden top 10 -ravintolasuosikkien lista elää tunnetusti vilkkaasti, ja kärkisijoituksille pääsee yleensä ravintoloita ympäri Suomen. Lokakuussa erityisen useat asiakkaiden suosikkiravintoloista löytyvät kuitenkin tällä kertaa Helsingistä.

Pääkaupungissa kävijöitä ovat houkutelleet niin Olo, Nokka ja Savoy kuin harvinaisempia makumaailmoja tarjoava Purpurkin. Yllätysnimenä listan kolmannelle sijalle on kohonnut ihastuttava bistro Vessel. Kaikista onnistuneimmin ravintolavieraita on tässä kuussa miellyttänyt Kuurna.

Ravintola Kuurna

Ravintola Kuurna on tuttu nimi top-listoiltamme, ja lokakuussa jopa sen huipulta. Kuurna on helsinkiläisten huulilla, eikä varmasti vähiten siksi, että ravintola sai vasta sijoituksen pohjoismaisen 360° Eat Guide -oppaan listauksessa. Uudessa oppaassa ravintoloita rankataan sekä kokonaisvaltaisen tason että kestävän kehityksen huomioimisen perusteella.

Tänä syksynä Kuurnan ruokalistalla on nähty esimerkiksi Majvikin ja Hongolan luomutiloilta tulevaa nautaa punajuuren ja lakritsipyreen sekä palsternakan kanssa tarjoiltuna. Kuurnan syyskattauksessa uskaltaudutaan kehittelemään kaikenlaista ihanaa myös mikroyrteistä sekä hyödyntämään mielenkiintoisia makupareja, kuten chiliä ja seesamia kookos-vadelmajäätelön kumppanina. Parin viikon välein vaihtuva menu sekä päivittäinen erikoisannos varmistavat, että tarjolla on aina uusia ruokailuelämyksiä.

Varaa pöytä Kuurnasta ➤

Ravintola Vessel

Jätkäsaaressa sijaitseva Ravintola Vessel keskittyy loihtimaan skandinaavisia makuja, joita täydennetään onnistuneesti myös listan välimerellisellä valikoimalla. Tämänhetkisellä ruokalistalla on niin kurpitsaterriiniä paahdetulla kookoksella ja tyrnimarjoilla kuin savuvoissa haudutettua lohta pinaattirisotolla ja hummerikastikkeellakin. Suurin osa Vesselin annoksista on muuten valmiiksi gluteenittomia – mikä ihana helpotus erityisruokavalioita noudattaville!

Jälkiruoissa välimerelliseen tunnelmaan vie portviinissä marinoitu kirsikka, joka saa seurakseen paitsi kirsikkajäätelön, myös suolakaramellin. Koristeelliset annokset sopivat niin juhlahetkiin kuin virkistäväksi arkipäivän piristykseksikin. Vessel kannattaa ehdottomasti muistaa myös aluillaan olevan pikkujoulukauden ruokapaikkaa valikoidessa. Jouluinen, mutta raikas menu voi sisältää valintojesi mukaan vaikkapa kardemummaglaseerattua porkkanaa, ylikypsää karitsanniskaa imelletyllä perunapyreellä sekä mantelikakkua.

Varaa pöytä Vesselistä ➤

Lokakuun top 10 -ravintolat

  1. Ravintola Kuurna, Helsinki
  2. OlO, Helsinki
  3. Ravintola Vessel, Helsinki
  4. Ravintola Uoma, Hämeenlinna
  5. Nokka, Helsinki
  6. Purpur Helsinki, Helsinki
  7. Masu Tampere, Tampere
  8. Ravintola NOOA, Turku
  9. Ravintola Roux, Lahti
  10. Ravintola Savoy, Helsinki

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin.

Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Lokakuun top-listaus on koottu lähes 2600 asiakasarvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...