thumb image

Kesäkuun top 10 -ravintoloissa luotetaan kauden kotimaisiin raaka-aineisiin

Millaisia ovat alkukesän ravintolasuosikit? Pienen tauon jälkeen pääsemme taas palaamaan DinnerBookingin kuukausittaisten toplistausten pariin. Kesäkuun asiakasarvioissa näkyy, kuinka aiemmilta kuukausilta tutut suosikit ovat jälleen kerran onnistuneet säväyttämään ravintolakävijöitä. Näissä ravintoloissa täytyy siis todellakin olla sitä jotakin!

Ora Restaurant

Ora Restaurant on noussut Helsingin illallisravintoloiden kestosuosikiksi, eikä ihme: ravintola on tyylikäs paitsi annoksiltaan myös upealta miljööltään linnamaisessa jugend-talossa.

Tätä ravintolaa voisi kuvata jo eräänlaiseksi illallistajien kestosuosikiksi: Ora Restaurant on pitänyt asiakaspalautteisiin perustuvan listauksen kärkisijaa kuukausikaupalla – ja tullut myös näiden loistavien sijoitusten pohjalta valituksi viime vuoden parhaaksi DinnerBooking-ravintolaksi.

Helsingissä Ullanlinnan ja Eiran välimaastossa sijaitseva ravintola suunnittelee ruokalistansa suomalaisia sesonkeja mukaillen lähiruoan pohjalle. Kesäkuun kuuden ruokalajin menussa ovat komeilleet muun muassa outokumpulainen härän potka hunajanauriilla ja perunalla sekä kalastussesongin mukaisesti taimenesta lipstikan ja kurkun avulla rakentuva annos. Raikkaat mesiangervo ja tyrni viimeistelevät täydellisen ruokailukokemuksen nerokkaalla yksinkertaisuudellaan.

Ehkäpä osa ravintolan vetovoimasta perustuukin juuri suomalaisuuteen – tuttuihin aineksiin pienellä twistillä. Oivallukseen siitä, että tasokkaita, elegantteja ravintola-annoksia voidaan loihtia myös täysin kotimaisista perusraaka-aineista.

Ora viettää kesätaukoa heinäkuun loppupuolelle saakka, mutta ravintolan suosiosta päätellen elokuun ravintolavierailu kannattaa varmistaa jo nyt.

Varaa pöytä Ora Restaurantista ➤

Kaskis

Kaskis tekee kotimaisista perusraaka-aineista kaunista annostaidetta.

Toinen listalla pitkään pysynyt ravintola on Turussa sijaitseva Kaskis. Kauniiden puutalojen välissä sijaitseva, valoisa ravintola luottaa niin ikään lähiruokaan: parhaat raaka-aineet tulevat suomalaisesta luonnosta. Viimeisimmässä menussa vierailijan makunystyrät saavat valtaansa erityisesti siika, nokkoset, raparperi ja herukat – kaikki tuttuja suomalaisia makuja.

Kaskiksen erinomaisuuden on huomioinut myös White Guide, jossa listataan Pohjoismaiden ja Baltian parhaita ravintoloita. Viime vuoden listauksessa Kaskis on saavuttanut mestaritason ravintolan arvon, ja erityisesti taidokkaasti valmistettu siika kastikkeineen on saanut arvostetulta ravintolaoppaalta kehuja.

Varaa pöytä Kaskiksesta ➤

Top 10 ravintolat kesäkuussa 2019

  1. Ora Restaurant, Helsinki
  2. Stefan’s Steakhouse Jyväskylä
  3. Masu Tampere
  4. Rupla Kallio, Helsinki
  5. Nera, Kokkola
  6. Ravintola Kuurna, Helsinki
  7. OIO, Helsinki
  8. Kakolanruusu, Turku
  9. Kaskis, Turku
  10. Ravintola Vessel, Helsinki

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatu -suhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Kesäkuun toplistaus on koottu lähes 2000 arvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...