thumb image

Ulos syömään? Täältä löytyvät pääkaupunkiseudun aurinkoisimmat kesäterassit

Heinäkuu on yksi harvoista kuukausista, jolloin Suomessakin on mahdollista nauttia aterioinnista ulkoilmassa – ainakin ilman toppatakkia ja villapipoa. Kesäinen lounas auringon lämmön väreillessä iholla on nautinto, joka säilyy muistissa vielä synkimpinäkin syyskuukausina. Tässä viisi pääkaupunkiseudun ja sen lähialueen ruokapaikkaa, jotka ulkona ruokailusta haaveilevan kannattaa käydä testaamassa niin lounas- kuin illallisaikaankin.

Nokka

Katajannokan kynnyksellä paikkaansa pitävä ravintola Nokka tarjoaa mahdollisuuden nautiskella kesäherkuista merellisissä maisemissa. Aivan rannan tuntumassa sijaitseva, iäkäs punatiilinen rakennus huokuu menneiden vuosikymmenten satamatunnelmaa. Lounaslistalta on alkukesästä löytynyt muuan muassa raikas punajuurimajoneesilla pedattu muikkusalaatti sekä Nokan erinomainen hampurilainen. Ravintola tarjoaa myös vaihtuvan, vegetaarisen Vihreän menun, joka rakentuu maistuvan herne-lupiinitempen ympärille.

Varaa pöytä Nokasta ➤

Strindberg

Pohjoisesplanadin vilkkaasta tunnelmasta nauttivalle Strindberg on loistava terassivaihtoehto. Strindbergin Àla Carte -menu on täynnä perinteisiä herkkuja: Caesar-salaattia, sitruunarisottoa kuningasravuilla, nieriää rapukastikkeella, ja löytyypä Strindbergistä lihapulla-annos perunamuusillakin. Tämä on loistava paikka pysähtyä myös aamupalalle tai iltapäiväkahville: pieneen nälkään on tarjolla smørrebrødejä, makeannälkään runsaita kakkupaloja sekä leipomotuotteita. Kuuman kesäpäivän viilennykseksi voi nauttia jäälattea tai lasin kuohuvaa Helsingin parhaalla paikalla.

Varaa pöytä Strindbergistä ➤

Perinteikkään helsinkiläisravintola Strindbergin auringossa kylpevä kesäterassi houkuttelee ohikulkijoita aterioimaan pitkin päivää.

På Kroken Hietalahti

Aivan Hietalahdenrannassa sijaitseva På Kråken on kalaravintoloiden ystävälle lähestulkoon pakollinen vierailukohde. Lounaslistalta voi löytää viikosta riippuen esimerkiksi lohta tsatsikilla, kuhaa parsalla ja hollandaise-kastikkeella tai lempeänmakuista sellerikeittoa. Myös perinteinen fish and chips -annos maistuu mereneläviin erikoistuneessa ravintolassa. Illalliseksi nautitun äyriäislajitelman tai perinteisen muikkuannoksen viimeistelee ulkona syöty uunijäätelöannos, joka on uuden menun jälkiruokien kohokohta.

Varaa pöytä På Krokenista ➤

SicaPelle

Hieman kehäkolmosen ulkopuolelle uskaltautuvalle terassisuosituksena on ehdottomasti Porvoossa sijaitseva SicaPelle. Koristeelliset valkoiset metallipöydät ja täydellinen iso piha mahdollistavat ruokailukokemuksen, jota saa pääkaupungin vilinästä hakea. Idyllisessä puutarhamaisemassa nautittu kahden, kolmen tai neljän ruokalajin lounas kauniin kivijalalla seisovan keltaisen puutalon katveessa hemmottelee makuhermojen lisäksi myös mieltä. Hauki ja hasselpähkinöin maustettu kukkakaali kannattaakin ehdottomasti kruunata mansikoilla ja vaniljalla pelkästään jo ihastuttavan kesätunnelman täydentämiseksi.

Varaa pöytä SicaPellestä ➤

+ Ravintola Haikaranpesä

Erikoisempaa ravintolakokemusta kaipaavan kannattaa suunnata Espoon Haukilahteen. Sieltä nimittäin löytyy perinteikäs, vanhassa vesitornissa sijaitseva näköalaravintola, jonka korkeuksissa keikkuva terassi hakee todellakin vertaistaan. Korkeasta sijainnista johtuvan voimakkaan tuulen vuoksi itse ruokailu tapahtuu sisätiloissa, mutta panoraamaikkunoista avautuva näkymä välittyy loistavasti sisällekin. Lounaspöytä pursuaa vaihtoehtoja aina katkarapu-skageneista chorizo-pyöryköihin ja porosta valmistettuun pateeseen. Lounaan päättää omaan makuun kasattu kakkulajitelma sekä horisontissa siintävän, auringonsäteistä kimmeltävän merinäköalan ihailu.

Espoossa palvelevan Ravintola Haikaranpesän kattoterassin maisemat ovat häikäisevän upeat. Ruokailu tapahtuu sisätiloissa.

Varaa pöytä Ravintola Haikaranpesästä ➤

Muut ravintolauutiset...