thumb image

Maistuisiko pehmeä herne-minttukeitto? Katso kesän lämpimät suositukset vegaaniruokailuun

Kasvisruuan ystävät ovat saaneet huomata vegaaniruokatarjonnan monipuolistuneen viime vuosina myös Suomessa huimaa vauhtia. Useimmat ravintolat ovat lisänneet listoilleen sekä vegetaarisia että kokonaan vegaanisia annoksia.

Kasviperäistä ruokaa suosivan ei näin ollen kannatakaan hämääntyä etsimään pelkästään vegaaniravintoloitaloistavan annoksen voi löytää kaikentyyppisistä ruokapaikoista.  Tässä neljä vegaaniruokailijan vakiopaikkaa, joissa Helsingin Kalliossa liikkuvan kannattaa vierailla kesäpäivien ratoksi:  

Rupla

Kuva: Roosa Hannula

Helsinginkadulla sijaitsevan Ruplan runsaan lounaspöydän kasvisvaihtoehdot ovat aina vegaanisia. Myös iltamenuna palveleva keitto on useimmiten vegaaninen. Erikoismaininnan arvoinen herne-minttukeitto on suussa sulavan sileää ja sopii loistavasti kevyeksi lounaaksi lämpimään kesäpäivään. Ravintolana Rupla on myös elämys itsessään: ravintolan seinät on koristeltu vaihtuvilla taidenäyttelyillä, joiden kausiluontoisuus tuo jokaiseen ruokailukokemukseen omanlaisensa tunnelman.

Missä: Helsinginkatu 16, 00500 Helsinki 

Varaa pöytä Ruplasta ➤

Oh My Goodness

Kallion sydämessä, keskellä eläväistä Vaasankatua sijaitseva Oh My Goodness on täysin vegaaninen ravintola, joka voi olla osalle ravintolakävijöistä tuttu sen entisellä Roots-nimellä. Listalta löytyy niin hampurilaisannoksia, falafel-kulhoja kuin raakakakkuja ja raikkaita smoothieitakin. Tässä ravintolassa kannattaa laittaa myös lämpimät juomat testiin – kauramaitoon tehty punajuurilatte on erikoisuus, jota ei kaikissa kahviloissa tarjota.

Missä: Vaasankatu 14, 00500 Helsinki 

Varaa pöytä Oh My Goodnessista ➤

Tanner

Hämeentiellä sijaitseva Tanner tarjoaa vegaanisia herkkuja erityisesti aamupalallaan. Vegetaarisesta kasvisruokatarjonnasta voi nauttia pitkin päivää.
Kuva: Mona Salminen

Italialaiseen tyylisuuntaan taipuva Tanner on Kallion ravintolamaailman uudempi tuttavuus. Loistavalla sijainnilla keskellä Hämeentietä vajaan vuoden verran toiminut ravintola omaa runsain mitoin kasvisannoksia, ja vegaanisia herkkujakin pääsee nauttimaan esimerkiksi pähkinöin ja pinjansiemenin höystettyjen pitsojen muodossa. Ihastuttava aamupala avokadoleipineen ja palsternakka-hummuksineen on saatavana täysin vegaanisena.

Missä: Hämeentie 11, 00530 Helsinki 

Varaa pöytä Tannerista ➤

Sandro Kallio

Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän makumaailmaan vievä Sandro Kallio on niin ikään huomionarvoinen ravintola kasviperäisestä ruokavaliosta nauttiville. Vaikka pohjoisafrikkalaisessa ruuassa korostuvatkin usein lampaanliha ja kala, ruokalistalta löytyy ilahduttavasti myös vegaanivaihtoehtoja: perinteisen marokkolaisen taginen saa tilattua kanan lisäksi myös tofulla, ja grillatun pitan täytteenä käytetään lihan sijaan sitruunalla ja inkiväärillä maustettua veefiä.

Lämpimien ruokien lisäksi ravintolan jälkiruokalistan kruunaava kesäkurpitsa-kookoskakku höystettynä kurkuma-aprikoosijäätelöllä vie ruokailijan taatusti uusien makuyhdistelmien pariin. Tämä Suomessa vielä toistaiseksi hieman harvinaiseksi jäänyt ruokakulttuuri on ehdottomasti kokemisen arvoinen, lihalla tai ilman.  

Missä: Kolmas linja 17, 00530 Helsinki 

Varaa pöytä Sandro Kalliosta ➤

Muut ravintolauutiset...