thumb image

Makumatkalle pohjoiseen – talviloman ravintolavinkit Rukalle!

Etelän talvilomakausi on alkamassa, ja koska pääkaupunkiseudulla lunta ei ole näkynyt, talviset maisemat laskettelurinteineen houkuttelevat varmasti monia.

Ehkäpä silloin kutsuu mua Kuusamo, tai Dannya hieman tarkentaen: Kuusamon Ruka. Tässä viisi Rukan alueelta löytyvää ravintolaa, jotka tarjoavat samaan aikaan tasokkaita ja rennon mutkattomia makuelämyksiä:

CAMP Kitchen & Bar

Tämä ja kannen kuva: @Tommi Hynynen

CAMP Kitchen & Bar on joulukuussa 2019 Rukan itäpuolelle avautunut ravintola, joka tarjoaa niin rinnelounaita kuin à la carte -illallisia ja upeaa viiden ruokalajin menua. Keittiömestari Santtu Väänäsen johdolla lautasille valmistuu niin grilliherkkuja, burgereita, pastoja, kookoscurrya kuin raikkaita bowlejakin.

Listalla on myös paikallisia makuja, puikulaperunoista valmistetun muusin kanssa tarjoiltua utsjokelaisen poronvasan maksaa höystettynä karamellisoidulla sipulilla, pekonilla ja punaviinikastikkeella. Punajuuripullat taas saavat seurakseen valkosipulilehtikaalia, grillattua sydänsalaattia, pinjansiemeniä ja vuohenjuustokreemiä.

Illalliselle CAMPiin ➤

Pizzeria Ruka

Kuusamon Pizzeria Ruka on perheyritys, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 1988 lähtien. Tämä paikka ei prameile nimellään, muttei todellakaan ole mikään tavallinen känkkylä. Pizzeria Ruka luo laadukaan ravintolaelämyksen tarjoamalla puu-uunissa paistettuja, perinteisellä reseptillä valmistetun taikinan varaan rakentuvia pitsoja. 

Raaka-aineet on valittu tarkoin korkealaatuisen makuelämyksen takaamiseksi. Alkupalaleivät ovat niin ikään uunituoreita – ja tietysti paikallisella Kuusamon juustolla kuorrutettuja. Jälkiruoaksi voi valita gelatoa, sorbettia tai pehmeää suklaakakkua. 

Pöytä Pizzeria Rukaan ➤

Colorado Bar & Grill Ruka

Kuvituskuva

Colorado Bar & Grill Ruka tarjoaa matkaajille niin aamiaisia kuin lounas- ja illallisruokailuakin. Pihvien, ribsien, burgereiden, salaattien ja fajitasten lisäksi saatavilla on esimerkiksi reilu annos poron potkaa, paahdettua cajun-perunaa, balsamicokastiketta sekä grillikasviksia. Lihaisilta listoilta löytyy runsaasti myös jaettavia annoksia. Alkuruovalikoimassa paikallisuudellaan hurmaa paahdetun leivän kanssa tarjoiltu savuporo-sienikeitto.

Pöytä Rukan Coloradoon ➤

Villisika Ruka

Kuvituskuva, @Mikko Uosukainen

Perinteikästä ravintolaelämystä hakevalle Villisika Ruka on oiva valinta. Listalta löytyy niin wieninleikkeitä, lehtipihvejä kuin poronkäristystä – ja tietysti sitä villisikaa, monessakin muodossa. 

Testiin kannattaa ottaa annos paistettua poron ulkofileetä karpalo-rosmariinikastikkeella, palsternakkapyreellä ja hunajajuureksilla tai vaikkapa sienikroketteja puolukkachutneylla ja fenkolisalaatilla.

Vierailulle Villisika Rukaan ➤

Stefan’s Steakhouse Ruka

Myös Kuusamon korkeuksille kivunnut Stefan’s Steakhouse tarjoaa illallisia Rukan matkaajille. Runsaan pihvivalikoiman lisäksi ruokalistalla on esimerkiksi kantarellipastaa, vegeburgeria sekä paistettua nieriää hollandaisekastikkeella ja paahdetuilla juureksilla.

Annosten lisäksi saatavilla on myös kolmen ruokalajin menuja, joiden jälkiruokina komeilevat klassiset creme brulee, lämmin suklaafondant minttujäätelöllä sekä ravintolan omalla reseptillä valmistettu juustokakku. 

Pöytä Steakhouseen ➤

Muut ravintolauutiset...