thumb image

Helsingin kesäisimmät brunssit viehättävät valikoimillaan

Kesä on brunsseilla viihtyvien parasta aikaa. Useat ravintolat ovat uudistaneet brunssiaan laajalla kesämenulla – vaikkeivat brunsseista parhaimmat koskaan ole yksipuolisia olleetkaan. Suo siis itsellesi viikonlopun tai arjen hemmotteluhetki hyvän ruoan ääressä esimerkiksi seuraavissa ravintoloissa:

Ravintola Oiva

Ravintola Oivan brunssilla on myös paljon perinteisiä aamiaiselementtejä. ©Mikko Uosukainen

Kallion parhaimmilla paikoilla sijaitsevan Ravintola Oivan tarjonta kannattaa testata myös ennen illallisaikaa. Brunssipöydän laaja valikoima nimittäin kutsuu vähemmänkin nälkäisen luokseen ja herättää monipuolisuudellaan lähes runsaudenpulan.

Brunssilta löytyy niin perinteisiä lihapullia kuin Harjun tehtaan makkaraa ja seesamitofua cashewpähkinöilläkin. Brunssin jälkiruokakattaus on lähes yhtä laaja kuin koko alkupalojen ja pääruokien kokonaisuuskin: listalla on Charlotte Russea, hedelmä-kookossmoothieta, karpalo-kinuskipannacottaa ja suklaabrownieita, vain muutamia mainitakseni.

Varaa pöytä Oivaan ➤

Blue Peter

Lauttasaaressa sijaitseva Blue Peter tarjoaa mahtavat puitteet kesäiselle brunssille: runsas saaristolaispöytä on katettu merinäkymien ääreen arkena ja sunnuntaina. Blue Peterin vahvuutena ovat ehdottomasti sisätilojen isot, ulapalle avautuvat ikkunat sekä laaja terassi.

Saaristolaispöydästä löytyy maukas valikoima sillejä ja silakoita sekä lohta lukuisissa eri muodoissa, lämpimiä ruokia tietenkään unohtamatta. Leppäsavustetun lohen ja lasimestarin sillin oheen sopiikin hyvin esimerkiksi riistanvartijan pata makumaailmoja tasaamaan. Kasvisruokailija voi täyttää vatsansa esimerkiksi herkkusienimunakkaalla, spelttisalaatilla ja bataatti-pinaattiterriinillä. Tällä brunssilla myös makean ystäviä hemmotellaan: jälkiruokapöydästä voi löytyä esimerkiksi toffeetuulihattuja, raparperipiirakkaa sekä vanilja-puolukkavanukasta.

Varaa pöytä Blue Peteriin ➤

Kitchen & Bar Kultá

Lapland Hotelsin yhteydessä sijaitseva Kitchen & Bar Kultá on brunssikävijän ehdoton ykkönen. Hotellivieraita hemmotteleva aamiainen on niin runsas, että se käy brunssista – ja tästä syystä alueella asuvankin on syytä testata tämä erityislaatuinen arktisten makujen kokoelma.

Raaka-aineet ovat priimaa: puuron tai jogurtin päälle voi sirotella siementen lisäksi kauden marjoja, kuten makeita mustikoita tai raikkaankirpeitä lakkoja. Rieska on niin tuoretta, että voi sulaa päälle sekunnissa. Aamiaismunakkaat ja pekonitkin on viimeistelty lappilaisilla höysteillä. Juustoleipä (tai ehkäpä sinulle leipäjuusto?) taas käy itsessään jo jälkiruoasta: mieto maitopaistos maistuu erinomaiselta kahviin dipattuna.

Varaa pöytä Kultáan ➤

Väinö Kallio

Väinö Kallion brunssilla päästään pian maistelemaan uudistunutta menua.

Muutaman viikon päästä brunssista haaveilevalle suosittelen askeleiden suuntaamista Väinö Kallioon. Ravintolassa on nimittäin 10.8. alkaen uudistunut brunssilista, joka pitää sisällään niin monipuolisen valikoiman herkullisia makuja, että täältä voi todellakin luvata löytyvän jokaiselle jotakin. Leipäpöydästä löytyy taidokkaasti tehdyn talon hummuksen lisäksi kaupunkilaiselle harvinaisempaa herkkua: kirnuvoita.

Merellistä perunasalaattia vai mausteisempaa, marokkolaista linssisalaattia? Tietysti molempia, ja niiden seuraksi voi lastata lautaselleen vaikkapa Pad thai -riisinuudelia tamarind-kastikkeisella tofulla tai juustoista kalagratiinia ja paistettua kukkakaalia. Jälkiruokavalikoimasta löytyy mustikka-pavlovaa, juustoja ja hilloketta sekä samettisen pehmeää suklaakakkua.

Varaa pöytä Väinö Kallioon ➤

Muut ravintolauutiset...