Parhaat ravintolat Porvoossa – Opas ikimuistoisiin makuelämyksiin

thumb image
kuva: Meet District

Syksyn ruskaretki voi muuttua myös ruokaretkeksi: parhaat ravintolat Porvoossa tarjoavat onnistuneen irtioton arjesta ja mieleenjääviä makukokemuksia ympäristössä, joka vanhan kaupungin tunnelmaa ja historian havinaa.

Porvoon ravintolatarjontaa ei turhaan kehuta: ainutlaatuinen yhdistelmä perinteitä ja moderneja kulinaarisia kokemuksia takaa jokaiselle ruokailijalle jotain erityistä vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Viehättävässä vanhassa kaupungissa voit nauttia niin paikallisia herkkuja kuin kansainvälisiä makuja.

Täällä monet ravintolat hyödyntävät luovasti lähituottajien raaka-aineita ja sesongin antimia, mikä tekee annoksista erityisen mielenkiintoisia. Etsitpä fine dining -elämyksiä, rentoa bistrotunnelmaa tai herkullista brunssia Porvoosta löydät kaiken. Kaupungin parhaat ravintolat yhdistävät laadun ja tunnelman tavalla, joka tekee ruokailusta unohtumattoman osan vierailua.

Fine dining -elämys ja rohkeita makuja Porvoon sydämessä – SicaPelle

Porvoon vanhassa kaupungissa, vain lyhyen matkan päässä Helsingistä, sijaitsee tunnelmallinen 1800-luvun kartanorakennus, joka kätkee sisäänsä ravintola SicaPellen ja sen yläkerrassa toimivan hotelli Onnin. Tämä historiallinen kokonaisuus tarjoaa pitkiä illallisia, henkilökohtaisia kohtaamisia, kellarikaupalla viiniä, kartanorakennuksen kertomuksia, Vanhan Porvoon vipinää, tunnelmallista rauhaa ja onnillisia unia. 

Ravintoloitsija Taru Sassi kuvailee yhdeksän ruokalajin menun olevan täynnä rohkeita ja sesonkeja seuraavia makuja. Asiakkaat kiittelevät poikkeuksetta menun tasaisen vahvaa laatua, joka pysyy korkealla alusta loppuun. Sassin mukaan ravintolan vahvuus piilee siinä, kuinka hennotkin raaka-aineet saavat rohkean, yllättävän ja eheän muodon. 

”Hennoista ja herkistäkin raaka-aineista syntyy rohkeita, eheitä ja yllättäviä kokonaisuuksia.” -ravintoloitsija Taru Sassi 

Täällä varovaisuudesta ei ole tietoakaan ja jokainen suupala ylittää odotukset, kuten klassikoksi muodostuneen punajuuriannoksen lakritsi- ja punajuuren sekä vuohenjuuston yhdistelmä. Kampasimpukka on puolestaan herkkä ja kevyt, mutta maultaan voimakas. Menu peilaa osaltaan myös vuodenaikoja. Kesällä osana jälkiruokaa saatetaan nauttia grillattua kermaa, syksyllä puolestaan meiramijäätelöä. 

“Rakastamme Porvoossa kesää, mutta Sicapelle on parhaimmillaan pimeään aikaan kynttilänvalossa.” -ravintoloitsija Taru Sassi

SicaPelle

Missä: Kirkkotori 3, Porvoo

Ruokatähti loistaa kirkkaammin kuin koskaan – Meet District 

Porvoon ruokatähti on syttynyt uuteen, entistä kirkkaampaan loistoon! Tulipalon jäljiltä ravintolaa ei ainoastaan rakennettu uudelleen, vaan myös konseptia kirkastettiin: Meet District on rento bistro täynnä makujen harmoniaa. 

Tänne vieraat toivotetaan tervetulleiksi nauttimaan paikallisista raaka-aineista, vahvoista mauista ja italialaisvaikutteisesta menusta. Jos haluat maistaa raakakypsytettyä dry aged -lihaa, tämä ravintola on sinua varten. Uusi menu tuo mukanaan aina uusia makuja, mutta tietyt suosikit saattavat pysyä pidempäänkin, kuten herkuttelijat hurmannut Tarte Tatin. Yksittäisten annosten ohella voit valita myös 6-ruokalajin menun – valmiin kokonaisuuden, jonka makuparit ovat huolella viilatut puolestasi. Syyskauden menu debytoi juuri, ja se vakuuttaa jo paperilla: tarjolla on muun muassa syksyisen muodonmuutoksen kokenut tartar, tomaattirisotto ja menun huipennuksena Petit tender.

Missä: Gabriel Hagertin kuja, Porvoo

Herkuttelua historiallisessa kivitalossa – Gabriel 1763

Porvoon vanhan kaupungin mukulakivikadulta löytyy rakennus, joka on seisonut jykevästi paikallaan jo 1700-luvulta lähtien. Pormestari Gabriel Hagertin aikanaan rakennuttama kivitalo toimii nykyään ravintolana, jonka pizzauunista kantautuvat tuoksut houkuttelevat herkuttelemaan. Täällä ei tunnelmaa ruokahetkestä puutu, sillä ravintola on sisustettu perinteitä kunnioittaen ja ikkunoista voi ihailla kaunista vanhaa kaupunkia lounaasta iltaan saakka.

Jos gourmet-pizzat kuulostavat houkuttelevilta, Gabriel 1763 on juuri oikea paikka vierailla. Pizzojen nimet nostavat hymyn huulille ja täytevaihtoehdot veden kielelle. Jos haluat valita varman päälle, kokeile suureen suosioon noussutta Rautakauppa -pizzaa, joka pitää sisällään savustettua poroa, ruskeita herkkusieniä, paahdettua valkosipulia, savustettua chilikastiketta, pinjansiemeniä ja rosmariinia. Gabrielin listalta löytyy myös raikkaita salaatteja sekä täyteläisiä pastoja – jokaiselle varmasti jotakin.

Missä: Jokikatu 20, Porvoo

You may also like...