thumb image

Nyt sitä saa – vinkit ravintoloiden joululounaille Helsingissä!

“Nyt sitä saa, nyt sitä saa, vatsansa täyteen puuroo…” Tarjolla tosin on onneksi paljon muitakin makuelämyksiä kuin puurokattiloiden antia: pääkaupungin joululounastarjonta on nimittäin mitä kattavin. Tässä vinkit helsinkiläisten ravintoloiden ihastuttavimpiin joulunalusmenuihin!

Nudessa joululounas tarjoillaan ainoastaan joulunalusviikolla, joten tänne haaveilevan on syytä toimia nopeasti! Menun pääruokana on viikonpäivästä riippuen joko nieriää ruskeassa voissa paistettuna tai turskaa simpukkakastikkeella – sekä ihastuttavaa kananpoikaa yrttiragulla. Jouluisen aterian päättää tyrnin ja valkosuklaan kilvoittelu.

Gumbostrand Konst & Form

Gumbostrand Konst & Formin bistrossa ollaan jo jouluisissa tunnelmissa.

Samaa nimeä kantavan taidegallerian yhteydessä toimivan Gumbostrand Konst & Form -bistron joululounas on tarjolla keskiviikosta lauantaihin aina 22.12. asti. Ravintolan joulumenu pitää sisällään samettista nauriskeittoa ja valintasi mukaan joko pähkinäistä kurpitsaa, nieriää valkoviinikastikkeessa tai paahdettua kalkkunaa. Maustekakku rommiluumulla ja kanelikermalla viimeistelee joulumenun perinteisin mauin.

Pöytä Konst & Formista ➤

Nude

© Santeri Stenvall

Nuden joululounaalle ➤

Blue Peter

Joulukauden ulkopuolella Blue Peter on tunnettu merellisestä lounaspöydästään.

Blue Peterissä virittäydytään joulutunnelmiin yltäkylläisellä joulupöydällä, joka on katettu lounasaikaan aina 20.12. saakka. Tämä on perinteistä joululounasta kaipaavan valinta: tarjolla on niin laatikoita, kalkkunaa ja kinkkua kuin joulumarmeladejakin. Alkupalapöytä tarjoaa kuitenkin myös esimerkiksi karpalopateeta, savuahventa sekä hunajapunajuurta. Jälkiruoissa leikitellään kekseliäästi punaviini-omenatiramisulla.

Joululounas Blue Peterissä ➤

Faro Channelside Bar & Restaurant

Kellosaarenrannassa sijaitsevan Faro Channelside Bar & Restaurantissa joululounasta tarjotaan niin ikään lounasaikaan 20.12. asti. Kolmen ruokalajin menu vaihtuu 8.12., mutta molemmista menuista löytyy vegaanista punajuuririsottoa sekä niin kalaa kuin härkääkin. Jälkimmäinen menu pitää sisällään esimerkiksi lohta piparjuurikreemillä ja kukkakaalipyreellä. Jääkarpalot suolakaramellikastikkeella, jäätelöllä ja paahdetulla mantelilla ovat upea päätös aterialle.

Faron joululounaalle ➤

Väinö Kallio

Jo Väinö Kallion perinteinen brunssipöytäkin notkuu upeita herkkuja, joulubrunssista puhumattakaan.

Väinö Kalliossa on vielä muutamia paikkoja jäljellä joulubrunssille, joka on katettuna 7.-8.12.. Menussa on klassisesti silliä, rosollia ja leikkeleitä, mutta myös kuusenkerkkäpaahdettuja porkkanoita ja härkäpapupihvejä punakaalipaistoksella. Pitkään haudutettu porsaan poski neilikka-madeirakastikkeessa on maittava valinta pääruoaksi, kuten savuvoissa paahdettu lohikin. Jälkiruokana on raikkaita hedelmiä ja smoothieita sekä makeampia herkkuja. Vegaanisia vaihtoehtoja on saatavilla ennakkotilauksena.

Väinö Kallion joulubrunssille ➤

Laava

Ravintola Laava tarjoilee joululounasmenua ennakkovarauksella. Valittavana on niin salvialla maustettua kalkkunan rintaa kuin kurpitsa-pistaasirisottoakin, joka on yllättäen valmistettu pienellä ripauksella valkosuklaata! Kolmen ruokalajin menussa kokeilemisen arvoisia ovat puulämmitteisessä uunissa savustetun ruusukaalin, pekonin ja salottisipulin yhdistelmä sekä kermainen kurpitsakeitto.

Joululounas Laavassa ➤

+ Ravintola Sipuli

Ravintola Sipuli palvelee seurueita tilausravintolana myös joulukaudella. Syystalven menuvaihtoehdoista löytyy sekä jouluisia että arkisempia makuja – kaikki klassikkoravintolalle taattua laatua.

Varaus Sipuliin ➤

Muut ravintolauutiset...