DinnerBookingin Vieraiden Vuoden 2018 Suosituimmat Ravintolat

thumb image

Noniin! Nyt on maaginen arvostelukoneemme riittävän pitkään raksuttanut ja tuumiskellut minkälaisia arvosteluja olette arvon ruokakansalaiset viime vuoden aikana tehneet. Ja nyt, yli 12 000 arvostelun perusteella on aika paljastaa vuoden 2018 top 10!

10. Ravintola Piemonte, Tampere

Kymmenennellä sijalla on Tamperelainen Italian herkkuihin erikoistuva Piemonte! Rento, rustiikki Piemonte tarjoaa italialaiseen keittiöön painottuvaa herkuttelua lounaalla ja illalla, sekä myös viikonloppuisin brunssin merkeissä.

Ja jos illallisen syöminen tuntuu kenties liialta, on onneksi Piemontella myös erinomainen viinivalikoima jota voi tulla maistelemaan ihan sellaisenaan. Eli jos olet Tampereella ja kaipaat vähän italialaista nautiskelua, testaa Piemonte!

Varaa pöytä Piemonteen ➤

9. Masu, Tampere

Sijalla yhdeksän pysytään Tampereella, sillä paikan on napannut Masu! Tähän fuusioruokaan erikoistuvaan ravintolaan ehdimme jo tutustua pari kuukautta sitten sen hetken listasuosion ansiosta, mutta ilmiselvästi on tämän listasijoituksen perusteella Masu hurmannut teitä läpi vuoden!

Kuin silloin aikoinaan sanoimmekin, on Masun keittiö käytännössä kuvitteellisen kokin Aasia-reppureissun tulos, pieniä inspiraatioita ja twistejä eri Aasian maista mukaansa napannut leimoja täynnä oleva ruokapassi.

Joten jos kaipaat elämään matkailua, mutta et halua lautasta kauemmas lähteä, niin kannattaa todellakin tsekata Masun eksotiikka!

Varaa pöytä Masuun ➤

8. Nera, Kokkola

Ja seuraavaksi meille tulee Keskipohjanmaan kovin ravintola, tänä vuonna auennut Kokkolalainen Nera! Nera on jatkuvasti sijoittautunut listoillamme hyvin, ja siihen on hyvin yksikertainen syy: Neran väki on nähnyt suuren maailman menon ja isojen kaupunkien ravintolakulttuurin, ja päättänyt, että turha sitä kauas lähteä, jos hyvää haluaa.

Täyden kympin palvelussa, sisustuksessa, ruuan alkuperässä, ja sen valmistuksessa saava Nera näyttää, että huippuravintoloita voi löytyä ihan mistä vaan, ja kaikki he, jotka kaipaavat ikimuistoista nautintoa suurten kaupunkien hektisyyden ulkopuolelta voivat sen saada. Riittää vaan, että ottaa suunnaksi Neran.

Varaa pöytä Neraan ➤

7. Kakolanruusu, Turku

Seitsemännellä sijalla on juuri äskettäin talvihorroksen (ja remontin) takia ovensa sulkenut Kakolanruusu.Vanhassa vankilassa pyörivä Kakolanruusu ehti olla DinnerBookingin sivuilla reilut kolme kuukautta, mutta ilmiselvästi sen tulisijalla grillatut ja savustetut Kakolan pitojen herkut olivat niinkin kovia, että Kakolanruusu onki noussut vuoden suosituimpien joukkoon!

Ja jos tämän elävän liekin ruokatemppeli jäi viime vuonna pop-up vaiheen viimeisinä kuukausina kokematta, niin älkää huolestuko: Kakolanruusu palaa keväällä uljaana uusissa tiloissa (mutta kuitenkin vielä vankilan seinien sisällä), ja keittiömestari Simo Raisio tulee taatusti sielläkin liekittämään kaikenlaisia herkkuja. Pysykää siis kuulolla!

Kakolanruusuun ei juuri nyt voi tehdä pöytävarauksia remontin takia.

6. Ravintola Roux, Lahti

Pari vuotta sitten Suomen Gastronomien Seuran parhaan ravintolan tittelin saanut Roux on sijallamme noussut sijalle kuusi! Roux on klassiseen keittiöön painottuva Lahest tuleva ravintola, jossa näkyy niinkin omistajien kotiseutua, eli lappia, kuin keittiömestari Sami Häkkisen klassisen koulukunnan ranskalainen keittiötaito.

Yli kymmenen vuotta yllätyksellisiä herkkuja tarjonnut Roux on vuosien varrella napannut haltuunsa niin monta palkintoa ja kunniakirjaa, että jos ikinä Lahes käyt, niin taidat kyllä olla itsellesi velkaa sen, että käyt testaamassa Rouxin tarjoamat ruokaelämykset.

Varaa pöytä Ravintola Rouxiin ➤

5. Stefan’s Steakhouse, Jyväskylä

Listamme kestosuosikki, Jyväskylän Stefan’s Steakhouse on totta kai yltänyt vuoden parhaimpien listalle, ja se on noussut kunniakkaasti viidennelle sijalle! Ravintolapiireissä kautta maan hyvästä fiiliksestä ja vielä paremmasta porukasta tunnettu ”Stefu” on voittajatiimillänsä tuonut Jyväskylän ruokakansalle nautintoa kovan luokan annoksillaan ja mahtavalla palvelullaan.

Eli jos satut käymään Keski-Suomessa ja jotenkin tulee aivan mieletön pihvihimo, niin emme voi muuta sanoa, kun että kansa on puhunut: suuntaa Jyväskylän Stefan’s Steakhouseen, niin et pety.

Varaa pöytä Stefan’s Steakhouse Jyväskylään ➤

4. Kaskis, Turku

”Kostianin Koiran”, eli Erik Mansikan ravintola Kaskis, paikka jolle on pitkään huhuttu Michelin tähteä (ehkä se tänä vuonna tulee?) pamahti heti DinnerBookingiin liityttyään meidän top 10 listojen kärkisijoille, ja sinne kärkeen se on vankasti jäänyt, ruokakansalaisten suuren suosion ansiosta.

Puhdasta turkulaista käsityötä tarjoava Kaskis on Turun kulinarismin kirkkaan soihdun ylpeä kantaja, vaikka ravintolan väki ilmaisisi kenties itse asian hiukan nöyremmin. Ja toisin kuin pääkaupungin saman tasoiset ravintolat, on Kaskis vapaammilla käsillä kulkeva ravintola: linja suosii luomua ja lähituottajia toki, mutta vain silloin kuin se on parasta mitä löytyy. Lopputulos? Vau.

Varaa pöytä Kaskikseen ➤

3. Ravintola Verka, Hämeenlinna

Hämeenlinnan kunniakas ravintolakameleontti Verka, joka mukautuu aina tilanteen ja seurueen mukaan heille sopivaksi, on kunniakkaasti kulkenut omaa korkean laadun ja suuren notkeuden linjaa.

Keittiö on leikkisä ja luova, ja sen väki koko ajan testailee uusia ideoita ja luomuksia, joka takaa sen, että kaikille löytyy aina juuri se mitä he olivatkin sinä hetkenä kaivanneet. Lounaalla on päivittäin vaihtuvia vaihtoehtoja vaikka kuinka, ja jos kaipaa hienompaa, onnistuu pidempikin business lounas. Illalla taas Verka ilahduttaa monimuotoisuudellaan. Voi piipahtaa vain yhden annoksen verran herkuttelemaan, tai jäädä pidemmänkin aikaa nauttimaan yhtä Verkan monenlaisista menukokonaisuuksista.

Verkasta on huomaamattomasti tullut yksi maamme parhaimpia ravintoloita, sen olette te, arvon ruokakansalaiset, tehneet ilmiselväksi. Olkoot 2019 siis vuosi, jolloin Verka pääsee valtakunnalliseen suosioon.

Varaa pöytä Ravintola Verkaan ➤

2. OlO, Helsinki

OlO. Olosta voisi sanoa niin paljon kaikkea, mutta niin pitkäikäinen ja kunniakas ravintola ei myöskään ylistäviä oodeja kaipaa. Mutta mitä tästä paikasta voisikaan sanoa? Olo on yli kymmenen vuotta ollut suomalaisen kulinarismin esikuvia, ja pitkään keittiön kipparina ollut Jari Vesivalo on vuosi vuodelta Michelin tähden ylläpidollaan osoittanut kovan osaamisensa.

Olon ruoka, toisin kuin judomestari Vesivalo, on herkkää ja hentoa, ja tunnettu kukkaisesta kauneudestaan. On kenties turvallista sanoa, että Ololla on maamme puhtain toteutus modernin pohjoismaalaisen keittiön ideasta. Instituutioksi muodostunut Olo on kiistämättä maamme parhaimpia ravintoloita, ja miltei varmasti oman kategoriansa paras. Ja samaa mieltähän olette näköjään tekin.

Ei tässä varmaan mitään muuta tarvitse sanoa.

Varaa pöytä Oloon ➤

1. Ora, Helsinki

Sasu Laukkonen on jo persoonana mieletön show. Mies tuntuu tuntevan joka ikisen Suomalaisen laadukkaan raaka-aineen tuottajan, intohimonsa ruokaa kohden on sellaisella tasolla, ettei montaa kaltaistansa oikein maastamme löydy, ja tarinoitahan Sasu vasta osaa kertoa. Eikä tässä olla vielä edes päästy hänen luovuuteen ja ruuanlaiton taitoon.

Onko siis yllätys, että Laukkosen Ora on vuoden parhaaksi valittu? No ei kyllä. Suomalaisen raaka-aineiden ja kasvisten parhaimmiston vitriininä toimiva Ora tuo kaikkia aisteja hiveleviä elämyksiä Laukkosen omalla mielipuolisella twistillä. Orassa käyminen on myös teatterin omainen elämys, sillä kaikki pöydät osoittavat kohti keittiötä, josta voi ihailla miten Laukkonen ja taitava tiiminsä taikovat seuraavia hehkutuksen arvoisia ruokia.

Teatraalisuutta edistää myös se, että Laukkonen itse tulee tarinoimaan ruuan alkuperästä, inspiraatiosta, ja muista erikoisuuksista, niin että ennen kuin pääsee annosta maistamaan, on jo täysin rakastunut siihen tarinoiden perusteella.

Siinäpä siis osa syistä, miksi Ora on DinnerBookingin asiakkaiden vuoden ravintola, 2018.

Varaa pöytä Oraan ➤

 

You may also like...