Opas: Turun parhailla terasseilla nautitaan kesäpäivistä

thumb image

Turkua pidetään yhtenä houkuttelevimmista kesäkaupungeista. Liekö syynä kaupungin monet upeat terassit, minne ihmiset tulevat nauttimaan kesästä pidemmänkin matkan päästä? Terassit Turku.

Turku on täynnä tapahtumia koko kesän ajan. Erityisesti keskustan sydämeen sijoittuva jokivarsi on tunnettu ihanista pysähdyspaikoista, monipuolisista ruokavaihtoehdoista ja livemusiikista. Eläväinen kaupunki tarjoaa kesänviettoon myös kauniita puistoja ja historiallisia kohteita. Oletko koskaan käynyt tutustumassa tarkemmin esimerkiksi yli 700 vuotta vanhaan Turun linnaan tai museolaivana toimivaan Suomen Joutseneen?  

Tiedätkö sinä, minne mennä syömään auringon paistaessa? Kokosimme alle listan Turun parhaista terasseista. Juuri sinut on kutsuttu nauttimaan terassien tunnelmasta Turussa! 

Roster – terassi vanhan tuomiokirkon syleilyssä

Rosterin terassi sijaitsee yhdellä Turun kauneimmista paikoista. Terassilta aukeaa suora näkymä vanhalle tuomiokirkolle ja tätä ympäröiville historiallisille rakennuksille. Täällä saatat helposti tuntea olevasi lyhyellä aikamatkalla. 

Aurinkovarjojen alla nautitaan kylmää juomaa ja herkullista bistroruokaa. Alusta asti ravintolaa luotsannut Kape Aihinen on Rosterista valtavan ylpeä ja annoksissa näkyy hänen kädenjälkensä. Mainetta ja menestystä niittänyt kokki kuvailee itse listan olevan täynnä muhkeita makuja. 

Tuomiokirkonkatu 6, Turku

E.Ekblom – terassi hurmaa paraatipaikalla

E.Ekblom palvelee kulinaristeja läpi vuoden tunnelmallisena ruokaravintolana ja viinibaarina. Kesän kynnyksellä aukeaa ravintolan viihtyisä olohuone Aurajoen paraatipaikalle. Paikkaa on vaikea ohittaa, sillä terassi suorastaan kutsuu istumaan hetkeksi alas. 

Jos turkulaisilta kysyy, on hinta-laatusuhde Ekblomin terassilla  kaupungin parhaita: viikoittain vaihtuvan Jannen kattila menun nautit vain 42 eurolla. 

Asiakaspalatue: Janita

Ensimmäinen kerta E.Ekblomissa, muttei taatusti viimeinen! Uusi lempiravintola Turussa.

Läntinen Rantakatu 3, Turku

Hügge – terassi täynnä kasvisruokaelämyksiä

Ravintola Hüggen terassi sijaitsee historiallisella paikalla Vähätorin laidalla. Tunnelma torin ympäristössä on kuin ulkomailla ja täällä muut kiireet on helppo unohtaa. 

Hüggen suurella terassilla pääset maistamaan kansainvälistä tasoa olevaa kasvisruokaa. Makuhermoja hivelevä ruoka- ja juomavalikoima ei jätä ketään kylmäksi – tai nälkäiseksi.

Asiakaspalaute: Annamari

Alku- ja pääruuat erinomaiset, yltävät samalle tasolle muutaman aikaisemman kokemamme Michelin -ravintolan tasolle.

Linnankatu 3, Turku

Nooa – maailmanluokan kattoterassi jokinäkymin

Nooa kuvaa hyvin Turun rentoa ravintolakulttuuria: ruoka on hyvää, ravintola on tyylikkäästi laitettu ja vierailun aikana kokee olevansa lomalla. Ravintola suurella kattoterassilla nautitaan aurajokinäkymistä, auringonpaisteesta sekä skandivaikutteisesta ruoasta kuten tuoreesta päivän kalasta lisukkeineen. 

Huikean terassin lisäksi kiitosta keräävät lähes poikkeuksetta paikan ilmapiiri sekä ystävällinen palvelu. Tänne ovat oikein tervetulleita myös perheen pienimmät!

Asiakaspalaute: Tiina

Viihdyimme aivan loistavasti koko perhe. Lapset huomioitiin hienosti, ja 1-vuotiaan oma annos oli ihana ja maistui lapselle erittäin hyvin. Ruoka oli hyvää kuten Nooassa aina.

Läntinen Rantakatu 57

Tiirikkala – salainen piilopaikka puiden suojassa

Tiirikkala kätkee sisäänsä todellisen piilopaikan! Jokivarteen aukeavan terassin lisäksi ravintolasta löytyy kaupungin salainen helmi: parveke puiden alla. 

Ravintola lupaa tarjoilla terasseille kaikkea, mitä ihminen kesäisin kaipaa: ruokaa, elävää musiikkia, kahvia ja cocktaileja. 

Tiirikkalan brunssi on yksi kaupungin suosituimmista ja tämän pääsee nauttimaan halutessaan myös terassilla. Brunssilautasen katkarapuskagen tai kasvisvaihtoehdon mustapapupallero ja marinoitu meloni maistuvat erityisen hyviltä jokivarren pöydissä nautittuna. 

Linnankatu 3 b, Turku

Muita upeita terasseja Turussa:

Olemme koonneet listan Turun parhaimmista terasseista, joissa vierailla:

You may also like...