Getaway spots: Ahvenanmaa on ruokamatkailijan paratiisi

thumb image

Ahvenanmaa tarjoaa ulkomaalta tuntuvan lomakohteen kotimaan rajojen sisällä – ei ihme, että saariryhmän suosio matkakohteena on noussut hurjasti.

Pelkästään Ahvenanmaan monipuolinen ravintolatarjonta antaa mainion syyn lähteä makumatkalle tutustumaan tähän ainutlaatuiseen ympäristöön. Lähiruokaa tarjoavan navetan, hienon fine dining -ravintolan ja tunnelmallisen gastropubin lisäksi matkailijalle aukeaa ihan oma maailmansa, eräänlainen Suomen aurinkoinen onnela.

Oodi lähiruualle

Lähiruoka on ollut pitkään trendinä ravintoloissa Suomessa ja ulkomailla. Ahvenanmaa ei tee tässä poikkeusta, vaan on pikemminkin edelläkävijänä paikallisten raaka-aineiden hyödyntämisessä. Ahvenanmaan sijainti, ilmasto ja maaperä luovat pohjan monipuoliselle lähiruokakulttuurille, jota ravintolat ylpeydellä vaalivat.

Sopusoinnussa luonnon kanssa syntynyt ruokakulttuuri on täysin omanlaisensa ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Alla olevat ravintolatärpit luettuasi lupaamme, että olet valmis pakkaamaan laukkusi ja suuntaamaan makumatkalle kohti onnelaa. 

Smakbyn – ruokahaaveet toteen

Ruokamatkailijat eivät ole väärässä: Ahvenanmaalla käydessä Smakbyn on koettava. Vaikka ravintolan omistaja on julkisuudesta tuttu Michael Björklund ei Smakbyn ole pelkkää julkkisnimellä ratsastamista vaan todellinen kulinaristin unelmakohde. 

Ravintolalegenda Kastelholman linnan siimeksessä tarjoaa menoa ja meininkiä sekä ennen kaikkea suussa sulavia makunautintoja. Täällä yksityiskohdat ovat mietitty loppuun asti ja ruokailu pääsee nauttimaan eheästä kokonaisuudesta. 

Ravintola on noteerattu myös länsinaapurissamme. Ruotsalainen ravintolaopas White Guide listaa vuosittain Pohjoismaiden parhaat ravintolat ja he ovat nostaneet Smakbyn tuolle listalle. 

Smakbyn on lähiruokakohde parhaasta päästä ja kiistatta kaikkien kehujen arvoinen!

Slottsvägen 134, Kastelholm

Kvarter5 – paikallisten suosima

Värien ja makujen harmoniaa – sitä on Maarianhaminassa, hotelli Pommernin yhteydessä sijaitseva Kvarter5. Ravintola sijaitsee korttelin päässä pääkadusta, joten pahimmalta turistiryntäykseltä saa olla rauhassa. 

Liitutaululta löytyvät pikkuannokset tarjoavat oivan makumatkan Ahvenanmaan ruokakulttuuriin. Makuelämys alkaa jo hotellivieraiden aamupalapöydässä, laadukas valikoima parhaista raaka-aineista kutsuvat luokseen. Palautteiden perusteella moni kokee nauttineensa Ahvenanmaan parhaan ravintolakokemuksen Kvarter5 ravintolassa. 

Ravintolan tavoitteena on valmistaa hyvää ruokaa ja pitää samalla hauskaa – tässä he onnistuvan täyden kympin arvoisesti. 

Norragatan 10, Mariehamn

Pub Stallhagen – oluen ystävän pyhiinvaelluskohde

Ahvenanmaan vanhimmasta panimosta on muodostunut yksi saaren suosituimpia matkakohteita. Panimon tiloissa toimiva Pub Stallhagen tarjoilee reilua ruokaa oluiden seuraksi. Ravintolassa näkyy vahvasti vaihtuvat sesongit ja rakkaus paikallisia raaka-aineita kohtaan. Menun annokset vaihtuvat joskus samankin päivän aikana saatavilla olevien ainesten mukaan. 

Pub Stallhagenissa ei tarjoilla pitkää maistelumenua, mutta paikan maistelulautanen on erittäin suosittu; lautaseen valitaan oman maun mukaan neljää erilaista olutta yhden desin laseihin. Panimolta voi varata myös panimokierroksen ja olutmaistelun, jossa kerrotaan paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia oluenvalmistuksesta, oluthistoriasta ja oluttrendeistä.

Suosittelemme pistäytymistä ruokailun päätteeksi ravintolan yhteydessä olevaan kauppaan – hyllyt notkuvat ihania lähiruokatuotteita. Maku- ja matkamuistoja parhaimmillaan!

Getavägen 196, Godby

Muut ravintolauutiset...