DinnerDays laatua ja luksusta raaka-aineista lähtien

thumb image

Tuoreus, maku ja vastuullisuus ovat raaka-ainetrendeinä iso osa ravintolakulttuuria.  Ravintolat ruokkivat kiinnostustamme laadukkaaseen ruokaan, pitävät yllä perinneruokien kulttuuria sekä tutustuttavat uudenlaisiin makumaailmoihin. Laadukkaat raaka-aineet luovat pohjan hyvälle ravintolalle ja mieleenpainuvalle ravintolakokemukselle myös DinneDays -ruokafestivaaleilla.

Lippujen ympärillä käy kuhina ja DinnerDays -tapahuma on saanut mielettömän vastaanoton. Suomalainen festarikansa ei pettänyt! Lukiessaan läpi ravintoloiden tarjoamia erikoismenuita vesi herahtaa kielelle ja hetkessä on selvää, että DinnerDays on myös laadukkaiden raaka-aineiden juhlaa! Puhtaisiin, kotimaisiin ja ylellisiin raaka-aineisiin on haluttu panostaa. Samalla kulinaristeille tarjoutuu mahdollisuus lisätä ripaus luksusta syksyyn hyvin kohtuulliseen hintaan. 

Bar & Bistro Gillet ja hulppea hummeri

Ravintolan Tempero -salin takaseinällä hohtavat sanat “welcome to the jungle.” Tämä viidakko on onnistunut yhdistämään monta miljöötä maku edellä tehtyyn ruokaan. Viidakkorummut ympäri kaupunkia vievät ravintolan ilosanomaa eteenpäin: Kasarmikadun kivilinnassa nautitaan mutkattoman helposta, hyvästä elämästä!

Raaka-aineiden puolesta ruokalista on skandinaavinen, mutta ydin löytyy vastuullisuudessa. Ruoan alkuperän kiinnostaessa kuluttajia yhä enemmän ravintolassa tarjottavan lihan alkuperä on poikkeuksetta suomalaista, lähituottajia ja sesongin raaka-aineita suositaan aina kuin mahdollista ja ympäristöasioissa halutaan kantaa vastuuta. 

Pieni luksus on aina paikallaan – Gillet tarjoilee sitä DinnerDays menullaan puolikkaan hummerin verran. Himoittu merenherkku hurmaa. Kiinteä, hieman makea ja aromiltaan pähkinäinen hummeri tuo kaivatun ripauksen luksusta syksyyn.

MISSÄ Bar & Bistro Gillet, Kasarmikatu 23

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA ½ hummeri “à l’Armoricaine” 

PÄÄRUOKA Valkohäntäpeuraa x 2: hiiligrillattua sisäpaistia ja ”osso bucco” -kroketti, palsternakkaa, puolukkaa ja pikkelöityjä kantarelleja

JÄLKIRUOOKA ”Tarte Tatin à la Åland”: karamellisoitu omenapiiras ahvenanmaalaisittain, vaniljajäätelöä 

HINTA 60 € / henkilö 
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Meripaviljongissa pohjoisen luksusta: kuningasrapua ja ruijanpallasta

Meripaviljonkin on erikoistunut merenherkkuihin ja ravintolan taidonnäytteitä tarjoillaan ruokafestivaaleilla meren syleilyssä. Hakaniemen rannan laineilla kelluvan ravintolan puitteet ovat täysin ainutlaatuiset. Ikkunoista avautuva panoraamamaisema on koettava. 

Moni suomalainen ei ole koskaan maistanut ruijanpallasta. Nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus Meripaviljongissa, kun ravintolan DinnerDays erikoismenulla komeilee yksi maailman arvostetuimpia kaloja. Ruijanpallas on todella hyvänmakuinen, kuninkaallinen tuote, jonka valkoinen, pehmeä ja rasvainen liha sulaa suussa. 

Kala saa kaverikseen arvoisensa alkuruoan. Menu aloitetaan toisella pohjoisen herkulla, kuningasravulla. 

MISSÄ Meripaviljonki, Säästöpankinranta 3

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Voissa haudutettua kuningasrapua, hillaa ja maa-artisokkaa

PÄÄRUOKA Ruijanpallasta, omenakastiketta, kukkakaalia ja suppilovahveroita

JÄLKIRUOKA Karamellisoitua tyrnipiirakkaa ja vaniljalla maustettua crème fraîchea

HINTA 60 € / henkilö
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Nude ja ylellinen ankanmaksa

Nudessa inspiroidutaan maailman parhaista katukeittiöistä ja annosten makumaailma on vangitseva. 

Ravintolan luottotuottajien sato toimii myös luodon erikoismenun pohjana. Alkuruoan hienostunut ankanmaksa on annoksen kruunukivi, joka sivelee jokaisen herkkusuun makuhermoja. 

Nudessa ruoka sovitetaan viinille, joten voi olla varma, että myös DinnerDays annosten kanssa löytyy täydellisesti yhteensopiva viini. 

MISSÄ Nude, Kasarmikatu 44

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Ankanmaksa tacot, karamellisoitua karviaista

PÄÄRUOKA Grillattua suomalaista härkää ja lehtikaali-hollandaisekastiketta

JÄLKIRUOKA Köyhät ritarit ja mantelijäätelöä

HINTA 30 € / henkilö
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Muut ravintolauutiset...