Syksyistä tekemistä Helsingissä x 4

thumb image

Tämä syksy tarjoaa paljon viihtyisiä tapahtumia ja tekemistä Helsingissä. Tässä neljä hauskaa aktiviteettia – mikä on sinun valintasi? 

Jokainen neljästä vuodenajasta tarjoaa Helsingissä hyvin erityylisiä tapahtumia. Kesän terassilounaat ovat vaihtuneet tunnelmallisiin illallisiin ja puistopiknikit teatteri- tai museokäynteihin. Vaikka kaupungin sanotaan heräävän henkiin aina keväisin ja elävän kesäisin kulta-aikaansa, on myös syksyiseen Helsinkiin helppo ihastua. 

Pue lämpimästi päälle ja suuntaa kävelylle raikkaaseen syysilmaan tai ota kaikki irti käynnissä olevasta DinnerDays -ravintolafestivaalista kokeilemalla itselle uutta ravintolaa tai varaamalla pöytä suosikkiravintolasta.

Ainoa laatuaan: Club X Grill 

Onko sinulla ollut ikävä ystävien seuraa, yhdessä vietettyjä klubi-iltoja ja tanssimista pikkutunneille asti? Keskellä Helsinkiä, Esplanadin puiston paraatipaikalla on lanseerattu täysin uusi illalliskonsepti: partydinner Club X Grill. 

Lauantait Teatterissa alkavat pitkällä illallisella. Uudistetun menun annokset saavat jo itsessään juhlatuulelle. Esimerkiksi parmesaanipyreen ja pekonivoin kanssa tarjoiltavalla pihvillä on kokoa; 200 grammaa grillattua härän sisäfileetä on jokaisen liharuoan ystävän unelma.  

Auringon laskiessa volyymi kipuaa vaivihkaa ylöspäin, musiikin tahti kiihtyy ja basson jytke voimistuu. Shampanjalasit muuttuvat pulloiksi – on aika ottaa rennosta tunnelmasta kaikki irti! Näitä iltoja ei kannata missata! 

Teatteri osallistuu myös käynnissä olevaan DinnerDays -tapahtumaan ja ravintolaan on vielä muutamia lippuja vapaana. 

Teatterin DinnerDays menu

Alkuruoka Maa-artisokkakeittoa ja tryffelivaahtoa
Pääruoka Grillattua maissikananrintaa, herkkutattirisottoa ja madeirakastiketta
Jälkiruoka Crème Brûlée ja kirsikkasorbettia

Hinta 30 € / henkilö (+ varauksen käsittelymaksu 3,50 €)

Pohjoisesplanadi 2, Helsinki

Kolme ässää vievät aikamatkalle

Helsingin keskusta on täynnä upeita historiallisia rakennuksia, missä monessa pääsee nauttimaan nykyään myös ravintolakokemuksista. Senaatintorille avautuva Burzin talo valmistui 1762–1775 ja se lienee ensimmäinen Helsinkiin rakennettu kolmikerroksinen talo. Nykyään tiloissa toimii ravintola Savotta. 

Ravintola Strindberg puolestaan kirjoittaa oman lukunsa vuosina 1888–1890 Esplanadille valmistuneen talon historiaan. Arkkitehti Selmi A. Lindqvistin suunnittelemassa rakennuksessa toimi ennen ravintolaa Strindbergin taidesalonki ja -galleria, joka oli yksi Suomen ensimmäisiä gallerioita. 

Savotassa tarjoillaan suominostalgiaa ja reilua suomalaista ruokaa. Ravintola on kunnianosoitus maamme sadoille tuhansille metsä- ja uittomiehille, työmaiden emännille sekä tehtaiden patruunoille. Historiallisessa miljöössä tarjotaan elämys, mikä vie suoraan suomalaisen sisun synnyinsijoille. 

Strindbergin yläkerta pääsee yllättämään – ruoka on poikkeuksellinen herkullista ja tunnelma tekee kokemuksesta entistä onnistuneemman. Strindberg ja historiallisessa Suomenlinnassa sijaitseva Ravintola Suomenlinnan Panimo tarjoavat ainutlaatuiset menukokonaisuudet myös DinnerDays -tapahtuman ajan. Paikkoja riittää vielä nopeimmille! 

  • Savotta, Aleksanterinkatu 22 
  • Strindberg, Pohjoisesplanadi 33 
  • Ravintola Suomenlinnan Panimo, Suomenlinna C1 

Sauna ja Brunssi

Suomalaiset ja saunominen – erottamaton pari! Helsinki ja sen lähialueet tarjoavat useita elämyksellisiä saunakokemuksia. Mitä jos kokeilisit kotisaunan löylyjen sijaan Kotiharjun perinteistä korttelisaunaa, Independent lehdenkin juuri hehkuttamaa Löylyä tai Sompasaunaa, minne voi mennä aina kun sen joku lämmittää. 

Emme keksi rentouttavampaa yhdistelmää viikonloppuna kuin saunahetki yhdistettynä rauhassa nautittuun brunssiin. Ondan ja Kultá Kitchenin brunssipöydät katetaan aivan Helsingin keskustan tuntumassa, Espoon Gumbostrandissa brunssi yhdistyy taiteeseen ja kauniiseen metsämaisemaan. 

  • Kultá Kitchen & Bar, Bulevardi 28 
  • Onda, Hämeentie 13 B
  • Gumbostrand Konst & Form Bistro, Vainuddintie 72-28

Kävely omenatarhassa vai meren äärellä? 

Malminkartanon omenatarhassa omenat ovat kypsiä ja niitä voi kuka tahansa käydä poimimassa omaan käyttöönsä lokakuun loppuun asti. Kävely syksyisessä omenatarhassa saa ajatukset varmasti pois arjen kiireistä. 

Helsinki tarjoaa mahtavat puitteet myös kävelyille meren äärellä. Kaivopuiston ranta ja Mustikkamaa mainitaan usein ensimmäisenä hyvistä rantareiteistä puhuttaessa. Askeleet voi suunnata vaihtoehtoisesti vaikkapa kanavarantaan ja Uspenskin katedraalin kallioille, mistä on näyttävät näkymät vanhaan keskustaan.   

Mikäli nälkä pääsee yllättämään kävelyn lomassa, kanavarannan vanhassa makasiinirakennuksessa sijaitseva Holiday tarjoaa oivan pysähdyspaikan. 

  • Holiday, Kanavaranta 7

Muut ravintolauutiset...