DinnerDays Helsingissä: pihvejä ohittamattomaan hintaan

thumb image

Rare, medium vai well done? Valmistaudu vastaamaan, miten haluat pihvisi paistettavan. Ruokalistoja selatessa on yksi Dinnerdays -tapahtuman suosituimmista annoksista selvä; laadukkaasta lihasta, taidolla paistettu pihvi. 

Hyvää lihaa arvostavia hemmotellaan Dinnerdays -ravintolafestivaalien ajan. Tapahtumaan osallistuu suosittuja ravintoloita ympäri Helsinkiä ja mehukas pihvi lisukkeineen on valikoitunut monen erikoismenun pääruoaksi. Hinnalla näitä pihviannoksia ei ole pilattu – vähintään kolmen ruokalajin menukokonaisuudet maksavat joko 30 € tai 60 € (+ käsittelymkasu 3,50 €), riippuen menun sisällöstä.

DinnerDays järjestetään 22.–31.10.2021 ja lippujen myynti on täydessä vauhdissa. Nyt on vain valittava hyvien vaihtoehtojen joukosta, kenen menukokonaisuus kuulostaa kaikkein houkuttelevimmalta. Varaa paikkasi ennen kuin on liian myöhäistä! 

Listasimme kuusi hyvää vaihtoehtoa, joissa liha on kunnia-asemassa DinneDays -ravintolafestivaalissa!

Salutorget

Salutorgetin vaikuttava sali henkii historiaa. Kauppiastalon jugendtyylinen pankkisali tarjoaa hulppeat puitteet illalliselle, aivan Kauppatorin kulmalla. Massiiviset pylväiköt, suuret ikkunat ja ison salin päätyä koristava lasitaideteos luovat hienostuneen tunnelman.

Salutorgetin kastikkeet keräävät kehuja. DinnerDays -festivaalin ajan taidolla kypsennetyn entrecôten kanssa tarjoillaan punaviinikastiketta, mikä ei tee tässä poikkeusta – kastike tekisi mieli nuolla lautaselta. Skandinaavinen bistro todella taitaa liharuoat lisukkeineen. 

MISSÄ Salutorget, Pohjoisesplanadi 15-17

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Toast Skagen

PÄÄRUOKA Heritage Angus entrecôte, Salutorgetin voita, punaviinikastike, paahdettua perunaa

JÄLKIRUOKA Tyrnipannacottaa

HINTA 60 €  / henkilö   
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Strindberg

Legendaarisen kahvilan yläkerrassa sijaitseva ravintola yhdistää vilkkaan kaupunkitunnelman miellyttävään tyylikkyyteen. Pitkä historia ja nostalginen miljöö tekevät paikasta poikkeuksellisen –  Strindberg on varmistanut asemansa Helsingin ravintoloiden aatelissa.  

Strindbergissä tarjoillaan klassisia makuja Esplanadin kauniissa maisemissa. Husmanskost, taidolla valmistettu kotiruoka on noussut käsitteeksi ruokaa kuvaillessa. Myös DinnerDays menulla luotetaan takuuvarmasti toimiviin makupareihin. Pääruokana tarjoiltava sisäfilee ja tryffeli muodostavat maistuvan liiton. 

MISSÄ Strindberg, Pohjoisesplanadi 33

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Kuivattua kalaa ja savustettua mätimoussea & Metsäsienirisotto

PÄÄRUOKA Härän sisäfileetä ja tryffelivoita

JÄLKIRUOAT Pala suomalaista juustoa & Omenaa ja pistaasia

HINTA 60 €  / henkilö   
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Bronda

Ravintola Bronda tarjoaa modernia brasserieruokaa. Vaikutteita haetaan Aasian sijaan Välimeren keittiösuurvaltojen Espanjan, Italian ja Ranskan makumaailmoista. Raaka-aineissa näkyy sesonkien tarjonta ja annokset valmistuvat tyylikkäällä otteella. 

Brondan DinnerDays menun pihvi ei ole se perinteisin; murean Iberico -possun poski sulaa suuhun ja lisukkeet täydentävät makunautintoa. 

MISSÄ Bronda, Eteläesplanadi 20

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA MARINATED BALTIC HERRING  
Marinoitua silakkaa, punasipulia, tilliöljyä, rapeaa leipää, tillikermaviiliä 

PÄÄRUOKA IBERICO PORK & MUSHROOMS  
Haudutettua Iberico-possun poskea, paistettuja sieniä ja papuja, selleripyrettä, punaviinikastiketta  

JÄLKIRUOKA CHOCOLATE & HAZELNUT  
Tummasuklaa-suolakaramelli tartaletti, hasselpähkinää, creme fraichea  

HINTA 30 € / henkilö   
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Sikke`s

Sikke`s – ystävän toinen olohuone, joka elää omaa arvaamatonta elämäänsä. Kortteliravintolan päämääränä on, että ravintolassa tarjoillaan hyvää ruokaa. Aina. Keittiössä suositaan kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. 

Ravintolan DinnerDays menu on liharuokien ystävän lottovoitto, alkupalaksi tarjoiltavaa tartaria seuraa päivän pihvi ja syksyn sesonkia kunnioittavan lisukkeet. Lupauksena liharuokien laadusta on ravintolan listalla pitkään ollut jättimäinen tomahawk-pihvi. 

MISSÄ Sikke`s, Tehtaankatu 34 D

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Tartar

PÄÄRUOKA Päivän pihvi

JÄLKIRUOKA Kauden jälkiruoka

HINTA 60 €  / henkilö   
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Nude

Michelin-kokki Pekka Terävän luotsaama Nude on rohkeaa heittäytymistä alusta loppuun. Tekemisessä paistaa suuri intohimo. 

Nuden uniikki idea pohjautuu ruoan ja viinin liittoon. Ravintolan rinnalla toimii viinien verkkokauppa, mistä on mahdollisuus tilata suoraan kotiin ravintolaillan aikana maistettuja viinejä.  

Annosten suhteen Nudessa annetaan asiakkaalle vapaus valita, montako annosta haluaa tilata ja nauttia ne juuri haluamassaan järjestyksessä. DinnerDays -festivaalia varten keittiö suunnitteli kuitenkin valmiin menukokonaisuuden, missä pääruokana nautitaan grillattua härkää. 

MISSÄ Nude, Kasarmikatu 44

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

Osallistu DinnerDaysiin

ALKURUOKA Ankanmaksa tacot, karamellisoitua karviaista

PÄÄRUOKA Grillattua suomalaista härkää ja lehtikaali-hollandaisekastiketta

JÄLKIRUOKA Köyhät ritarit ja mantelijäätelöä

HINTA 30 €  / henkilö   
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Ravintola Suomenlinnan Panimo

Yksi aivan erityinen merituulta ja tunnelmaa tarjoileva ravintola sijaitsee Unescon maailmanperintökohteessa Suomenlinnassa – laatuliha valmistetaan Ravintola Suomenlinnan Panimossa perinteitä kunnioittaen.

MISSÄ Ravintola Suomenalinnan Panimo, Suomenlinna c1

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Hiillostettua graavisiikaa, savumuikkumoussea, tilliä ja piparjuurta

PÄÄRUOKA Härän sisäfileetä, tattikreemiä, rosmariiniperunaterriiniä ja paahdettuja juureksia 

JÄLKIRUOKA Portteri-suklaakakkua, mustaherukkaa ja créme anglaise

HINTA 30 €  / henkilö   
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Muut ravintolauutiset...