TOP 10 – toukokuun tykätyimmät ravintolat

thumb image

Toukokuu oli kulinaristeille ihanaa aikaa, sillä silloin koittivat jo ensimmäiset päivät, kun ravintoloissa tarkeni ruokailla myös ulkona terassin puolella!

Herkkusuut olivat jälleen liikkeellä ja he myös jättivät ahkerasti DinnerBooking-arvioita ruokailukokemuksistaan. Näiden arvioiden pohjalta on nyt koottu uusi listaus: toukokuun parhaat ravintolat.

10. Ravintola Smör

Turkulainen Smör listaa kahdeksi erityiseksi intohimokseen viinit ja viimeistellyn palvelun. Kansainvälistäkin mainetta kulinaristien keskuudessa niittäneeseen ravintolaan kannattaa saapua kauempaakin.

Läntinen Rantakatu 3, Turku

9. Ravintola Emo

Kluuvikatu 2, Helsinki

Emon nimikirjaimet koostuvat sanoista elämys, maku ja omistautuminen. Ruokalista elää sesonkien mukaisesti, kotimaisia sekä pohjoismaisia pientuottajia kunnioittaen. Tarjolla on myös huolella valikoituja alkoholittomia juomavaihtoehtoja.

8. Stefan’s Steakhouse

Ilmarisenkatu 2, Jyväskylä

Muun muassa Amerikan Top Chef -ohjelmasta tutun huippukokin Stefan Richterin mukaan nimetty pihviravintola tarjoilee annoksia, joiden näyttävyys ja maistuvuus mitataan suuren maailman asteikolla. Annoksia voi sulatella ravintolan kellarisaunassa, jonka voi varata oman porukan käyttöön.

7. Nude

Kasarmikatu 44, Helsinki

Luulitko jo tuntevasi street foodin? kysyy helsinkiläinen Nude, joka yhdistelee keittiössään maailman parhaita katukeittiöitä. Rento ravintola lupaa, että kukaan ei poistu heidän tiloistaan nälkäisenä tai onnettomana.

6. Kultá Kitchen & Bar

Bulevardi 28, Helsinki

Helsingin Bulevardilla sijaitseva Kultá on raaka-aineidensa suhteen mahdollisimman omavarainen ravintola, joka kunnioittaa pohjoisia juuriaan niin lautasella kuin myös sisustuksessaan. Esimerkiksi ravintolan astiat on suunnitellut juuri Kultá Kitchenin tyyliin istuviksi Anu Pentik.

5. Ravintola Uoma

Saaristenkatu 4, Hämeenlinna

Uoman viikoittain vaihtuvat menut ovat tarjolla tiistaista lauantaihin. Menun voi herkutella alusta loppuun tai kiireisenä päivänä haukata vain yhden annoksen.

4. Hugo

Rantakatu 4, Oulu

Hugoa kuvaillaan rennon rouheaksi viinibaariksi ja ravintolaksi, jonka keittiössä paikalliset raaka-aineet sanovat käsipäivää maailman mauille.

3. Ora Restaurant

Huvilakatu 28, Helsinki

Michelin-ravintola Ora on tuttu näky tykätyimpien ravintoloiden listauksessa! Ravintolassa valmistetaan sekä paikan päällä herkuteltavia että kotiin mukaan otettavia menukokonaisuuksia.

2. Ravintola Kuurna

Meritullinkatu 6, Helsinki

Kuurnan väellä on tänä kesänä monta rautaa tulessa, kun ravintolan väki luotsaa Helsingissä myös kolmea lippakioskia. Meritullinkadulla sijaitseva emoravintola palvelee asiakkaitaan tutussa miljöössä oivaltavilla ja herkullisilla makuelämyksillä.

1. The Glass

Mikonkatu 1 Krs K1, Helsinki

The Glass ei ole täyttänyt vielä vuottakaan, mutta se on jo ehtinyt hurmata kulinaristit – toukokuussa listauksen ykköspaikan arvoisesti! Viime vuoden elokuussa Mikonkadulle auennut ravintola luottaa ruokafilosofiassaan Pohjolan bistron makuihin, jotka näkyvät niin lounaalla, illallisilla kuin sunnuntain brunssillakin.

“Lounasaikaan listaltamme saattaa löytyä esimerkiksi gourmet-tason meiningillä valmistettua läskisoosia tai lohikeittoa. Sunnuntaibrunssilla pöytään on saatettu kattaa esimerkiksi grillattua briossia, talon lämminsavukirjolohta, baba ganoushia, kikhernettä tai kesäkurpitsaa”, The Glass avaa toimintaansa.

Paljastettakoon myös, että idea The Glass -ravintolasta syntyi, kun ravintola-alan ammattilaiset Yrjänä Raitanen ja Jarkko Myllymäki istuivat iltaa ja kippistelivät rieslingiä: ”Tällä kertaa keskustelu lähti yllättäen sellaiseen suuntaan, että sen päätteeksi huomasimme tehneemme päätöksen uuden ravintolan perustamisesta pääkaupungin sykkivimpään ytimeen.”

Muut ravintolauutiset...