Ravintolaelämys: Lapin piilopirtissä laitetaan kaikki peliin

thumb image

Ravintolassa on yksi pöytä, ja jokaisena iltana on yksi kattaus. Saatat istua täysin ventovieraan viereen tai voit varata koko salin omalle seurueellesi. Keittiössä on kaivettu esille menneet reseptit ja tuotu ne tähän päivään. Elsan konsepti on uniikki, täysin ennennäkemätön ravintolaelämys. 

Keskellä Lapin kauneinta metsämaisemaa, syrjässä kaikesta muusta sijaitsee piilopirtti. Kiire jää viimeistään pihaan, kun astuu sisään ravintola Elsaan. Tuntuu kuin olisi vierailulla ystävän kotona. Tunnelma on intiimi. Kokonaisuus rakentuu käsityötä, paikallisia raaka-aineita ja kulttuuria kunnioittaen. Avotulella viimeisteltävä poro vetää sanattomaksi ja nokipannukahvit viimeistelevät täydellisen illan. Elsan valtti on menun lisäksi nykyihmistä kiehtova yksityisyys. Tämä on ravintolaelämys, mikä jokaisen tulisi Lapin matkallaan kokea. 

Elsan pöydässä on paikat 18 hengelle, olisiko yksi niistä sinua varten? 

Kuninkaallisten ja Suomen presidenttien illallispaikka 

Elsassa halutaan saattaa ihmiset saman pöydän ääreen miljöössä, joka on pysynyt piilossa monilta kaikki nämä vuodet. Aiemmin navettana toiminut rakennus on tuotu nykyiselle paikalleen Keski-Suomesta. Valtavat kivilohkareet yhdistettynä kauniin kelon kanssa oli alunperin Matti Hirvasojan visio tilausravintolasta, missä vietti vuosien aikana iltaa moni arvovaltainen vieras. Paikka huokuu historiaa. Puitteet ovat kunnossa. Nyt on Sirly Ylläsjärven aika laittaa kaikki vuosien opit peliin ja tarjota tiloissa jatkossa fine dining -elämyksiä.  Muutoksen myötä ravintolan nimeksi tuli Elsa. Nimellä on Ylläsjärvelle aivan  erityinen merkitys: 

”Olen vuokrannut ravintolan ja nimennyt sen mieheni mummon, Elsan mukaan. Hän on ollut kehittämässä turismia Ylläsjärvellä ja on tällä hetkellä kylän vanhin, ja tietenkin viisain nainen.” -Sirly Ylläsjärvi

Ravintolaelämys tärkeisiin hetkiin

Elsan ravintolaelämys tekee kunniaa kotimaisille raaka-aineille. Suomen puhtaassa maassa viljelty vilja löytää ravintolassa leivän muodon. Kotimaiset luomukananmunat muuttuvat pastaksi. Muoniosta kalastettu siika, syksyllä savustettu särki. Täällä on ihan turha tarjota kampasimpukoita, koska ravintola on syrjässä. Ruokabrändiin kuuluu keskeisenä osana myös lapinlehmän maidosta itsetehty jäätelö. 

Ravintolassa tarjoillaan ainoastaan yhtä menua, joka ei ole edullisimmasta päästä. Tämä on kuitenkin kokemus, jota ei mitata rahassa. 

“Haluan valmistaa poroa eri tavalla, särkeä ja haukea. Mummon rieskaa. Kaikkea sellaista, mikä on ollut täällä perinneruokaa, ja sitä modernilla tavalla.” -Sirly Ylläsjärvi

Sirly Ylläsjärven tavoitteena Michelin-tähti

Uskallus ja intohimo loistaa kaikessa keittiömestari Sirly Ylläsjärven tekemisessä. 14 vuotta Lapissa viettänyt moniosaaja on tuttu kasvo myös Aurora Estate -ravintolan ja hotellin takaa. Tunturien syleilyssä sijaitseva ravintola on tuttu näky TOP 10 -listoilla, eikä suosio ole varmasti ollut sattumaa. 

Ylläsjärvi kuvailee itseään keittiömestarina nöyräksi. Ulkopuolisin silmin lahjakkaan tekijän kyky ajatella laatikon ulkopuolelta, kunnioittaa raaka-aineita ja heittäytyä jäävät varmasti useimmille ensimmäisenä mieleen. Tältä naiselta eivät ideat lopu! On upea nähdä, mitä syntyy, kun omaan tekemiseen ja ravintolan konseptiin luottaa täysin – Elsa on tästä täydellinen esimerkki. Pienellä porukalla pyöritettävä ravintola on herättänyt kiinnostusta aina ulkomailla asti ja tarina on toivottavasti kirjoitettu tähtiin. Kunnianhimoinen Ylläsjärvi ei nimittäin peittele tavoitettaan: hän tekee töitä sen eteen, että Elsa-ravintolalle myönnettäisiin joku päivä Michelin-tähti.

Elsa

Menun hinta 120 €

Viinipaketti 85 €

Ylläksentie 168

You may also like...