Heinäkuun top 10 -listan yllätysnimi on uunituore uutuusravintola

thumb image

Heinäkuun top 10 -ravintolalistaus osoittaa, että ravintolakävijät ovat kesäaikaan uskaltautuneet uppoamaan uudenlaisten ruokailukokemusten pariin. Olo on syrjäyttänyt pitkään kärkisijaa pitäneen, heinäkuun lomalla olleen Oran, ja turkulaisravintoloista Kaskis on kiihdyttänyt Kakolanruusun edelle jopa toiseksi parhaan ravintolan paikalle.

Myös tamperelaiset ravintolat ovat selvästi suosiossa: Ravinteli Bertha on kohonnut suomalaisten suosikeissa neljännelle sijalle ja Ravinteli Huber löytyy listan sijalta kahdeksan. Suurin yllättäjä on kuitenkin vasta viime kuussa Hämeenlinnaan avautunut uutuus, Ravintola Uoma.

Ravintola Uoma

Hämeenlinnan uutuusravintola tarjoaa niin laadukkaita lounassalaatteja kuin fine dining -tasoisia illallisannoksiakin.

Hämeenlinnalainen Ravintola Uoma on noussut top 10 -listalle yllättävänä uutuusnimenä. Vasta heinäkuun alkupuolella ovensa avannut, fine diningia rennolla otteella toteuttava ravintola on syöksynyt laatulounaillaan ja sunnuntaibrunsseillaan suoraan listan sijalle seitsemän.

Uomassa jo vierailleille sen suosio ei kuitenkaan ole yllätys: ravintolan ilmapiiri on samanaikaisesti kauniin tunnelmallinen ja rempseän iloinen. Uutuudenviehätyksen lisäksi Uomassa vetoaakin juuri välittömyys ja aitous: ystävysten perustamassa ravintolassa osataan selvästi nauttia siitä, mitä tehdään.

Ravintola Savoy

Helsingin legendaarinen Ravintola Savoy luo ruokataidettaan vankalla, vuosikymmenien ajan kerrytetyllä kokemuksella.

Kirjoitimme blogissamme vastikään Helsingin klassikkoravintoloista, jotka kaikkien kulinaristien on syytä käydä kokemassa. Näin on moni selvästi tehnytkin: Ravintola Savoy hyppäsi heinäkuussa top-listan ulkopuolelta suoraan kolmanneksi suosituimmaksi ruokapaikaksi.

Ravintola Savoy on Helsingin ravintolamaailman pitkän linjan helmi: jo vuodesta 1937 lähtien toiminut Marsalkka Mannerheimin entinen kantapaikka on pysynyt lähellä helsinkiläisten sydämiä vuosikymmenestä toiseen. Savoyn johtoon alkukeväästä siirtynyt keittiömestari Helena Puolakka on kuljettanut ravintolaa vähitellen takaisin juurilleen suomalais-ranskalaisen keittiön pariin pienellä venäläisellä vivahteella.

Heinäkuun top 10

  1. OlO, Helsinki              
  2. Kaskis, Turku             
  3. Ravintola Savoy, Helsinki                  
  4. Ravinteli Bertha, Tampere                
  5. Ravintola Roux, Lahti
  6. Ravintola Vessel, Helsinki                 
  7. Ravintola Uoma, Hämeenlinna        
  8. Ravinteli Huber, Tampere                 
  9. Ravintola Emo, Helsinki                     
  10. Kakolanruusu, Turku

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Heinäkuun top-listaus on koottu yli 2000 asiakasarvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...