Esittelyssä DinnerDays Tallinn 2018 Ravintolakarnevaali

thumb image

No nyt tapahtuu!

Pitkään ollaan tätä työstetty, ja vihdoin voimme teille ylpeänä esittää DinnerDays Tallinn ravintolakarnevaalin! Jo 7-13.10 tapahtuva rieha on koko Baltian kovimpia ruokafestareita, ja huh, kovaa settiä on luvassa.

Ruokakansan jäseninä tiedätte jo varmaan että Tallinna on ravintoloiden osalta hyvinkin kiinnostava matkakohde täynnä tajuttoman edullisia huippuravintoloita (aiheesta löytyy jopa blogipostaus…), jotka nyt on tämän kunniaksi vielä edullisempia.

Suomesta ei näin hyvää diiliä löydä

Juttu onkin niin, että liki 20 Tallinnalaista ravintolaa on nyt ensimmäiseen DinnerDays Tallinnaan osallistumassa, ja tarjolla on kautta kaupungin toistaan parempia päräyttäviä 3-ruokalajin illallisia huippuedulliseen 28€:n hintaan – joissain ravintoloissa hintaan sisältyy jopa juoma.

Osallistujalistalta löytyy kaikenlaista, muunmuassa arvostetun White Guiden sivuilta löytyviä fine dining ravintoloita, Tallinnan omaan tyyliin sopivia rentoja gastromestoja, sekä paikalliseen ravintolakosmokseen vastikään pamahtaneita sykkiviä tähtiä. Jo yksikin näistä ravintoloista olisi sen risteilyn arvoinen, ja nyt niitä on tarjolla 18.

Jos koko listaus kiinnostaa, niin klikkaa tästä itsesi meidän eestiläiselle sivulle, josta löydät kaikki tarvittavat tiedot englanniksi, tai jatka vaan tämän postauksen loppuun, mutta tässä olisi pari maininnan arvoista raflaa:

Sfäär

Sfäär on ollut pitkään monen Tallinnassa käyneen tiedossa, yhdistäen klassisia virolaisen ruokaperinteen makuja uuden pääkokin, Toomas Lätsin mielikuvituksellisiin inspiraatioihin, mutta tämän vuoden alussa ravintola pisti ovensa hetkeksi kiinni uudistaakseen itseänsä.

Ja ai että, kotelostaan kuoriutunut uusi Sfäär on skandinaavisen kaunis ravintolaperhonen, joka kaikessa tyylikkyydessään hurmaa hennoilla pohjoismaalaisilla sisustuksillaan, eteerisen herkullisilla tuoksuillaan, ja rehellisillä mauillaan. Sfäär on syystä ollut pitkään monen suosiossa, eikä muodonmuutoksen jäljiltä ole syytä miksi suosio lähtisi hipumaan.

DinnerDaysin aikana Sfäär tarjoaa ruokakansalle seuraavanlaista:

  • Alkuun: Vuohenjuustokreemi/ tomaatti- ja inkiväärihilloke/ kuminaleipä/ tuore pesto
  • Pääruoka: Taimenta/ perunapyree/ porkkanakerma/ béarnaise kastike/ paksoi
  • Lopuksi: Karviaisia/ tuoretta rakuunaa/ kefiirijäätelöä/ fenkolia/ sitruunaheinää

Päärualle löytyy myös kasvisvaihtoehto, ja illan viinipaketti on 12€:n hintainen.
Varaa pöytä Sfääriin ➤

Kolm Sibulat

Trendikkäiden Tellsikvi- ja Kalamaja-alueiden rajalla sijaitseva Kolm Sibulat on Tallinnalaisen modernin venäläisen keittämisen edelläkävijän, MOON:in pikkusisko.

Mutta siinä missä MOON oli vahvasti venäläisen ruuan raameissa operoiva itäisen kokkikulttuurin kunniannosoitus, on Kolm Sibulat samojen fine dining taustan omaavien keittäjien vapaamuotoisen kulinarismin leikkipuisto, jossa turhat säännöt ja rajat katoavat, eikä paikalle jää muuta kuin kokeellista gastronomista hauskanpitoa. Ravintolan keittiössä ei ole tyhmiä kysymyksiä, eikä mikään idea ole liian hullunkurinen kokeiltavaksi. Tyylin määrittäminen onkin keittiölle ollut tästä syystä vaikeata, ja he ovat itseironisesti sitä kutsuneet ”fusion confusion”-ruuaksi. Hämmennyksestä huolimatta, tai kenties sen takia, on Kolm Sibulat vahvassa suosituksessa.

DinnerDaysin menu on Kolm Sibulatissa tässä:

  • Alkuun: Naudan carpaccio/ balsamikoetikkaa/ tryffeliöljyä
  • Pääruoka: Kuningasrapu-curry/ myskikurpitsaa/ broccolinia/ basmatiriisiä
  • Lopuksi: Vadelmalla ja vaniljalla maustettu panna cotta

Kasvisvaihtoehtoja myös saatavilla jos varauksen yhteydessä näin pyytää.
Varaa pöytä Kolm Sibulatiin ➤

Leib

Leib on keittiömestari Janno Lepikin ansiosta virolaisen perinneruuan ylpeä soihdunkantaja.

Lepik on kuullut maansa perinneruuan mollaukset jossa ruokaa haukutaan karuksi, tylsäksi, ja yksiulotteiseksi, ja on tähän vastannut tuomalla kaikki Eestin sesongit ja perinneruuat, kaikki sen pienten maanviljelijöiden ja metsästäjien kasvattamat ja pyytämät parhaat raaka-aineet, ja kaiken hänen vuosien varrella kerätyn osaamisen yhteen.

Tulos on tarkasti luotuja ruokia jotka eivät pröystäilevästi itsestään huuda, vaan hillitysti hurmaavat hienostuneisuudellaan. Jokainen elementti tuntuu harkitulta, ja vaikka Leibin ruoka ei välttämättä innovatiivisuudellaan tajuntoja räjäytä, se hiljentää väkevimmätkin kriitikot täydellisyyttä hipovilla toteutuksillaan. Ja totta kai, leivällään.

Leibin DinnerDays menu on kaikessa yksinkertaisuudessaan:

  • Alkuun: Härkätartar/ sillinmäti/ paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • Pääruoka: 56 asteeseen kypsennetty taimenfilee Saaremaan Pähklan tilalta/ uunissa paahdettua kurpitsaa/ yrttinen voikastike
  • Lopuksi: Punaherukkaista mannavaahtoa/ maitojäähiutaleita/ rapeita kakunpalasia

Varaa pöytä Leibiin ➤

Rae Meierein antimia

Kaikki DinnerDays Tallinn 2018 osallistuvat ravintolat:

Muut ravintolauutiset...