5 Ravintolatärppiä Tallinnaan

thumb image

Tallinna, tuo suomalaisten ikuinen risteilykohde!

Vaikka me suomalaiset eteläisten serkkujemme pääkaungissa tykätäänkin käydä, jää monelta visiitti yleensä liian pinnalliseksi: terminaalista Vana Linnan turistikaaoksen uumeniin pariksi tunniksi, lautanen jotain kallista ja kehnoa naamaan paikallisessa ”autenttisessa” ravintolassa, näköalapaikkaan pakolliset sosiaaliseen mediaan menevät matkakuvat, ja SuperAlkon kautta takas laivaan. Jos oikein hienoja ollaan niin saatetaan vielä nopeasti käydä Telliskivessä ihailemassa Eestin kehittyvää hipsterikulttuuria.

Mutta Tallinna on niin paljon enemmän kuin se, mihin yleensä risteilyn aikana tyydytään. Kaupunki ja kulttuuri kehittyvät koko ajan eteenpäin, ja varsinkin ruokakulttuuri elää kukoistavaa aikaa. Ruuan laatu on maailman luokan huipputasoa, ja keittiömestareiden luovuus yllättää aina. Kaiken lisäksi Tallinnassa illallinen on suomalaisiin saman tason ravintoloihin verrattuna niin edullista, että hotellihuoneen hankkiminen vain illallista varten ei ole edes niinkään hullumpi idea.

Mutta minne mennä? Mistä varaa pöydän? Ollaan DinnerBooking Eestin kanssa koottu teille, hyvälle Suomen ruokakansalle, lista Tallinnan kiinnostavampia ja kansainvälisesti arvostettuimpia ravintoloita. Ja näihin saa tietenkin pöydän helpoiten varattua – mistä muualtakaan – DinnerBookingin kautta.

JUUR

JUUR uskoo vahvasti omiin juuriinsa. Okei, sori, toi oli paha. Mutta toden totta puhutaan kun sanotaan että JUUR kääntyy aina kohti omia juuriansa. Chef Kardo Metsa uskoo vankasti että Eestin luonto on täynnä raaka-aineita mitä ei muualla tunneta taikka arvosteta, ja keittiön tuotokset ovatkin siis täynnä mitä erikoisempia villejä makuja. Mutta JUUR ei ole turhaan menneisyyteen jumiin jäänyt, sillä vaikka inspiraatio ja raaka-aineet tulevatkin paikallisista vuosisatoja vanhoista perinteistä, on valmistelutavat moderneinta mitä löytyy. Kontrasteja löytyy paljon, ja siksi JUUR onkin maansa parhaimpia.

Missä: Valukoja 10, 11415 Tallinna

Hinta: Menut alkaen 55€

Varaa pöytä JUUR:een ➤

Art Priori

 

Ravintola ja taidegalleria? Sitä on Art Priori. Ravintolan väki tähtää ylellisyyteen seinillänsä ja yksinkertaisuuteen lautasillaan. Yksinkertaisuus ei kuitenkaan tässä tilanteessa ole huono asia, vaan kertoo sen, ettei keittiössä lähdetä kikkailemaan annoksilla, vaan chef Aleksander Kolomar haluaa tuoda virolaiset raaka-aineet puhtaasti esille niiden omia makuja kunnioittaen. Pohjoismaalaiset inspiraatiot näkyvät hyvin lautasella, mutta suussa maistuu chef Kolomarin kiinnostus Aasiaa kohden. Illallinen Art Priorissa on rohkea performanssi kaikin tavoin.

Missä: Olevimägi 7, 10123, Tallinna

Hinta: Pääruuat alkaen 20€

Varaa pöytä Art Prioriin ➤

 

Ribe

Jo yli 10 vuotta toiminut Ribe on osa Tallinan ruokaskenen edelläkävijöitä. Virolaiset raaka-aineet ja klassiset ranskalaiset keittiötekniikat yhdistyvät luomaan hyvin pohjoismaisen kauniita annoksia. Ruoka on mutkatonta ja perinteitä kunnioittavaa, ja chef Radoslav Mitron vuosien kokemus eri Euroopan huippuravintoloissa loistaa läpi. Ribe on kaikenkaikkiaan oiva valinta niille, jotka haluavat lautaselleen perinteistä korkeata laatua oivaan hintaan.

Missä: Vene 7, 10132, Tallinna

Hinta: Menut alkaen 29€

Varaa pöytä Ribeen ➤

 

Ö

Viron parhaimpiin ravintoloihin kuuluva Ö tarjoaa hieman erilaista meininkiä muihin ravintoloihin verrattuna. Ravintolan väki on läntiseltä Saaremaan saarelta jossa kaikki tehdään hiukan erilaisesti. Saaremassa luonto ja meri ovat aina lähellä, ja saaren väki on aikoinaan viikinkikaudella matkaillut kauas löytöretkille. Sitä Ö:n väki tekee myös. Raaka-aineet ja valmistustavat tulevat yhtä hyvin läheltä Saaremaan luonnosta kuin kaukaa maailmalta. Kokeellisia mutta herkullisia, Ö:n keittiön antimet ovat ruokaseikkailijoille liki pakollinen kokemus.

Missä: Mere puiestee 6E, 10111, Tallinna

Hinta: Menu 59€

Varaa pöytä Ö:n ➤

 

MOON

MOON ja väkensä edustavat Tallinnan suurinta etnistä vähemmistöä: venäläisiä. Ravintolan on perustanut kaksi nuorta kokkia, Roman ja Igor, jotka pienen fine-dining uran jälkeen päättivät kääntyä takas venäläisen ruuan ja sen rehellisyyden pariin. Ruokaa voisi ehkä jopa ronskiksikin mieltää, ja sitä kokit ehkä vähän hakevatkin. Mutta samalla vedolla Igor ja Roman tuovat hyvin klassiset ja useimmiten huonosti tehdyt klassikot uuteen kunniaan. Puodissa palvotaan pelmeenejä, pirozhkeja, ja pavlovia. Parempaa venäläistä ruokaa saakin etsiä.

Missä: Võrgu 3, 10415, Tallinna

Hinta: Pääruuat alkaen 13€

Varaa pöytä MOON:iin ➤

Muut ravintolauutiset...