thumb image

12 yötä jouluun on – katso ihastuttavimmat joululounasravintolat alueeltasi!

Jouluun on enää vajaat pari viikkoa – mikä loistava hetki uppoutua kauden makuihin ja tunnelmiin joululounailla! Ravintolat ympäri Suomen tarjoavat upeita joululounaita, joista osa tarjotaan myös illallisaikaan. Tässä kiinnostavimmat vinkit joululounaille ja aattoillan juhla-ateriaan viiteen eri kaupunkiin:

Uppalan Kartano – Seinäjoki

Seinäjoella Uppalan Kartanossa tarjotaan joululounasta perinteiseen lounasaikaan. Joulupöytä on katettu tällä viikolla arkipäivisin, ja joulunalusviikolla myös lauantailounaalle. Alkupalapöydästä löytyvät perinteiset joulukinkut, kalkkunat ja sillit, mutta myös kauraa pikkelöidyillä juureksilla sekä omenaa sellerillä ja karpaloilla. Pöytiin tarjoiltu pääruoka on mieltymystesi mukaan joko mallasleipäkuorrutteista lohta ja sienikastiketta tai pippuripihviä kermaisella pippurikastikkeella. Joululounaan päättävä luumu-britakakku on makunautinto, joka ei hetkeen mielen eikä kielen päältä katoa.

Uppalan Kartanon joululounas ➤

Brasserie & Bar Fondis – Vaasa

Vaasassa Brasserie & Bar Fondis pitää joulupöydän katettuna vielä pari päivää, eli tämän viikon perjantain ja lauantain. Täällä joulupöytä notkuu poikkeuksellisesti illallisaikaan. Buffetpöytään on tuotu perinteisten jouluruokien lisäksi myös esimerkiksi Välimeren lihapullia tzatzikilla ja seitanpaistia sienikastikkeessa. Alkupalapöydässä taas komeilee sillien ja graavilohen rinnalla myös siika-chevicheä ja blinejä. Ateria päättyy makeisiin makuihin, kun tarjolla on muiden herkkujen muassa omena-kanelipannacottaa sekä suklaakakkua kuohkealla konjakkivaahdolla.

Jouluillalliselle Fondikseen ➤

SicaPelle – Porvoo

SicaPellessä tarjotaan joululounasta aina 21.12. asti. Tämä vähemmän perinteinen joululounas nautitaan joko kolmen tai neljän ruokalajin menuruokailuna. Alkupalana menussa on porkkanaa, juustoa ja basilikaa, väliruokana miellyttävästi joulun makuihin vievää mantelirisottoa, ja pääruokana annos pehmeääkin pehmeämpää kuhaa raikkaasti purjon kanssa tarjottuna. Jälkiruoan sitruunaruoho ja kirpeä appelsiini viimeistelevät vivahteikkaan makukimaran.

SicaPellen joulumenulle ➤

Kitchen & Bar Oula –  Oulu

Oulussa Kitchen & Bar Oula kattaa jouluaaton joulubuffettin kahdessa aallossa illallisaikaan klo 15.30 sekä 18. Oulan jouluruoissa on perinteikkyyttä, mutta myös silaus omaperäisyyttä: joulukinkku tarjotaan täällä ryytisinappimajoneesilla, joululimpun kanssa kilpailee pehmeä perunarieska, ja graavilohi taas saa seurakseen tillimajoneesia.  Tarjolla on myös riistakäristystä sokeroitujen puolukoiden kanssa, ja jälkiruokapöydässä odottaa maitosuklaan ja vadelman makuinen crème brûlée.

Aurora Sky – Levi

Levin iglujen yhteydessä sijaitseva Aurora Sky tarjoaa ehkäpä Suomen jouluisimmat puitteet aaton ja joulupäivän illiselle. Ravintolasta aukeaa uskomaton näköala suoraan lumisille tuntureille, ja sopivalla säällä myös revontulien ihailuun.  Joulumenu tarjoillaan Aurora Skyssa jouluaattona sekä joulupäivänä. Joulupyhien varaukset ravintola ottaa vastaan vain sähköpostitse, ja muina aikoina voit varata pöytäsi tavalliseen tapaan täältä:

Tutustu Aurora Skyhin ➤

Muut ravintolauutiset...