Tunnelmalliset illallispaikat syksyyn Turussa – mukana uunituore uutuus!

thumb image

Turussa syysiltojen tummanpuhuvista hetkistä nautiskeluun löytyy loistava kattaus ravintoloita. Alkusyksyyn tuo tunnelmaa esimerkiksi uunituore uutuusravintola Ruben, joka palvelee syyskuun lopulla entisen vankilarakennuksen upeaan miljööseen avautuneen Hotel Kakolan yhteydessä.

E. Ekblom

Kuvituskuva.

Turussa alkusyksyyn illalliskokemuksia tarjoaa E. Ekblom, joka nousi kesällä ensimmäistä kertaa asiakastyytyväisyyteen perustuvalle ravintoloiden kymmenen parhaan listalle.

E. Ekblom on Turun kauneimpia kokemuksia niin ruoan kuin miljöön puolesta: kelloseppä Elias Ekblomin mukaan nimetty ravintola sijaitsee Aurajoen varrella, aivan Kirjastosillan kupeessa. Ravintolatilat on kunnostettu historiaa ja perinteitä arvostaen. Ruokalistalla komeilevat niin mehevät burgerit, herkulliset tapakset kuin klassisemmatkin annokset. Syksyn mauista kannattaa kokea etenkin annos punajuurikvinoaa, uunifetaa ja pistaasia tai Ekblomin metsästäjänleipä, jossa yhdistyvät kauden sienet ja kotimainen hirvenliha.

Pöytä E. Ekblomista ➤

Tårget

Tårgetin annoksissa maistuu skandinaavinen keittiö.

Viini- ja cocktailbaari Tårget tarjoaa makunautintoja syksyyn niin ruoan kuin juomankin saralla. Cocktailbaarissa drinkit valmistetaan suurella intohimolla, ja ginivalikoima on koko Turun suurin. Viinivalikoima on monimuotoinen ja sisältää paljon luonteikkaita nautiskeltavia ruoan kuin ruoan oheen.

Keittiömestari Sami Koiviston luoma menu yhdistää kansainvälisyyttä skandinaavisen keittiön elementteihin. Tarjolla on kolmen ja viiden ruokalajin menukokonaisuudet sekä kauden klassikkoannoksia, kuten kermaista mustajuuririsottoa paahdetuilla hasselpähkinöillä, Pecorino-juustolla ja omenalla. Tårget on myös tunnettu loistavista pizzoistaan.

Varaa pöytä Tårgetiin ➤

Ravintola Ruben

Kuvituskuva.

Turun tuorein ravintolatulokas Ravintola Ruben sijaitsee Hotel Kakolan upeassa, ainutlaatuisessa vankilamiljöössä. Ruben on paitsi hotellivieraiden, myös Kakolanmäen asukkaiden sekä kaikkien turkulaisten olohuone. Ruben tarjoilee aamiaista, lounasta, illallista ja sunnuntaisin myös brunssia.

Rubenissa voit nauttia lähituottajien antimista: ravintola elää vahvasti pohjoismaisten sesonkien mukaan ja menut vaihtuvatkin säännöllisesti kauden antimien tahdissa. Voit kasata annoksista oman illallisretken tai valita valmiiksi suunnitellun, viiden ruokalajin makumatkan. Syksyn menulta löytyy niin Rintalan tilan karitsaa suppilovahveroilla ja
ja grillatulla voilla kuin friteerattua kukkakaalia piparjuurella ja luomusiitakesienilläkin.

Pöytävaraus Rubeniin ➤

Roster

Kurkistus turkulaisen ravintola Rosterin keittiöön. ©Julius Konttinen

Tuomiokirkon läheisyydessä sijaitseva Roster tarjoaa ihastuttavan miljöön illallishetkiin. Keittiömestari Kape Aihisen omistamassa ravintolassa luodaan lautasille kansainvälisiä makuja yllätyksellisellä otteella. Ristikkoikkunat ja pehmeä iltavalaistus luovat tunnelman, joka houkuttelee nauttimaan illasta pitkän kaavan mukaan neljän ruokalajin Kape fix -illallismenun parissa.

Annospuolella syksyn pääruoista oikeuksiinsa pääsee erityisesti annos grillattua meritursasta, romescoa ja paahdettua hasselpähkinää. Loppuun sopii loistavasti perinteinen porkkanakakku tai annos seljankukkapannacottaa, omenaa ja piimäjäätelöä.

Varaa pöytä Rosteriin ➤

Ravintola Smör

Kuvituskuva, Mikko Uosukainen.

Läntisen rantakadun varrella kirjastokorttelissa sijaitseva Ravintola Smör tarjoilee aina sesongin parhaista raaka-aineita: listan annoksissa on hyödynnetty lähialueen tuottajien tarjontaa, kuten Mimiksen yrttejä ja Paddaisten tilan luomukasviksia. Menussa korostuvat skandinaaviset, yksinkertaiset maut, ja annokset on viimeistelty tarkkaan jokaista yksityiskohtaa myöten. Illalliselämyksen kruunaavat tietenkin huolella valitut viinit.

Smörin kolmen ja viiden ruokalajin menuilla kannattaa tulla herkuttelemaan vaikka vähän kauempaakin. Syyskauden menun pääruoista löytyy esimerkiksi tattaria sienillä ja Västerbottenin juustolla sekä annos Mangalitza-porsasta tryffelillä ja luumulla. Jälkiruoan lakritsan ja sitruunan mauin höystetty kurpitsa tuo viimeistään syyskauden lautaselle.

Varaa pöytä Smöristä ➤

You may also like...