thumb image

Helsingin klassikkoravintolat hurmaavat vuodesta toiseen – ja syystä

Trendikkäitä ravintolauutuuksia bongaillessa pääsee joskus unohtumaan, että Helsinki on täynnä pitkään palvelleita gastromaailman kestosuosikkeja. Välillä kannattaa siis suunnata kohti tuttuja nimiä – ne nimittäin ovat ihmisten huulilla syystä. Tässä neljä helsinkiläisravintolaa, joiden voi todellakin jo sanoa muodostuneen pääkaupungin klassikkoravintoloiden kärkikastiksi:

Elite

Elite on ravintola, jonne ovat tulleet koko sen olemassaolon ajan viihtymään kaikenlaiset kävijät. Kuvassa hirvipeijaiset.

Töölössä Hesperianpuiston laidalla sijaitseva Elite on pitkän linjan klassikkoravintola, joka tarjoilee niin Tauno Palon kermasipulipihviä kuin emmervehnästä valmistettua kukkakaalirisottoa portobellon ja pikkelöityjen tomaattien kanssa. Jo vuodesta 1932 lähtien toiminut ravintola omaakin monipuoliset menut, jotka pysyvät perinteisen ohella moderneina tiheän vaihtuvuuden ansiosta.  Kesäaikaan ravintolan terassi on vilkkaan Runeberginkadun läheisyydestä huolimatta viihtyisä.

Nokkospannukakku hernemajoneesilla on ihastuttava esimerkki perinteisen ja modernin liitosta: nokkonen yhdistyy annoksessa tuoreempaan tuttavuuteen, tofuun, ja herne saa uuden olomuodon pehmeänä majoneesina. Ehkäpä tällaisen innovatiivisen vanhan uudistamisen takia Elite on ollut vuosien varrella elokuvatähtien lisäksi niin diplomaattien, taiteilijoiden kuin toimittajien ja yritysjohtajienkin kantapaikka.

Varaa pöytä Elitestä ➤

Ravintola Teatteri

Ravintola Teatterin tunnelma on tyylitellyistä puitteista huolimatta kutsuvan rento.

Ravintola Teatteri on varmasti jokaiselle Helsingissä liikkuneelle tuttu nimi. Tunnettuuden ja laadukkaiden ruokien lisäksi tiheän vierailijoiden virran takaa loistava sijainti aivan Esplanadin reunalla. Ravintola Teatterista löytyy niin grillipuoli kuin kepeämpiä salaattikokonaisuuksia tarjoileva deli.

Yhteisöllisestä ruokailusta nauttivien kannattaa tilata jaettava menu tekemään ateriointihetkestä tavallista annosruokailua intiimimmän kokemuksen.  Grillin puolelle kääntyvän ei tule hairahtua katsomaan pelkästään pihvivalikoimaa: grillattu parsakaali manchego-juustolla kera kukkakaalipyreen, saksanpähkinöiden  ja sitruunan vie viehkeillä mauillaan voiton parhaimmastakin pihvistä. Kesäaikaan jälkiruoaksi voi nautiskella sorbettia tai raparperiparfaitin mansikoilla ja marengilla.

Varaa pöytä Teatterista ➤

Ravitola Savoy

Ravintola Savoy pitää huolta siitä, että ravintolan yleistunnelma on perinteikkään huoliteltu.

Upeat maisemat Helsingin kattojen ylle tarjoileva ravintola Savoy on pysynyt Helsingin ravintolakulttuurin osana jo yli 80 vuotta. Perinteitä vaaliva ravintola kunnioittaa historiaansa niin ruokalistoilla kuin palvelussaankin tuoden kuitenkin asiakkailleen samanaikaisesti uusia elämyksiä. Listalla viihtyvät sopusoinnussa niin perinteiset sherrykastike, maitomarenki sekä vorschmack kuin vuohenjuustomousse ja vesikrassikin.

Marsalkka Mannerheimin suosikkiravintolassa on edelleen häivähdys historiaa – niin menussa kuin sisustuksessakin, joka on osittain Alvar Aallon käsialaa.

Varaa pöytä Savoysta ➤

Salutorget

Salutorgetin menusta löytyy kursailemattomia annoksia. Kuva: Laura Hujanen

Nimensä mukaisesti kauppatorin kupeessa kortteeraava Salutorget on paikka, jonne tullaan viihtymään. Ihana tunnelma, kauniit annokset ja lämmin palvelu luovat kokonaisuuden, joka jää ihmisten mieliin.

Salutorgetin listoilta kannattaa valita skandinaavinen menu, joka rakentuu Haukiwallenbergin, muhennettujen herneiden ja rapukastikkeen ympärille. Jos et ole merellisten makujen ystävä, suosittu Black Angus -entrecote on aina varma valinta. Modernimpia ruokailukokemuksia kaipaava tilaa kuitenkin kukkakaalia cashewpähkinöillä, savujogurtilla ja granaattiomenanalla – makuyhdistelmä, joka lumoaa yllättävällä sopusointuisuudellaan.

Varaa pöytä Salutorgetista ➤

Muut ravintolauutiset...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *